Daily Mail През 1999 година украинските власти усилено се опитват да

...
Daily Mail
През 1999 година украинските власти усилено се опитват да
Коментари Харесай

Ето го единственото дете, родено в Чернобил след аварията

 Daily Mail През 1999 година украинските управляващи интензивно се пробват да прикрият " огромното оскърбление “, което раждането на едно бебе ще им аргументи. Марийка се появява на бял свят на едно доста тъмно място – неразрешената радиоактивна зона край " Чернобил “.  Тя е единственото бебе родено и отгледано там.

Родителите на Марийка отказали да бъдат евакуирани от зоната, тъй като управляващите не им предложили различен дом. Няколко години по-късно Лидия Совенко забременяла, но по този начин и не схванала, до момента в който не пристигнало време да ражда. Бебето било изродено от нейния брачен партньор Михаил, който също по този начин бил и пожарникар на работа в деня, в който " Чернобил “ избухнал.

Случило се знамение - Марийка се родила изцяло здрава. Когато управляващите разбрали за бебето, още веднъж потърсили фамилията, с цел да се опитат да го накарат да напусне дома си.  Детето било " позор “ за управляващите. Те заплашвали и обиждали фамилията, наричали ги убийци, третирали ги като нарушители. Лидия и Михаил въпреки всичко останали и отгледали своята Марийка, написа през днешния ден.бг.

Тя плувала в реката, от която татко й хващал риба. Вечерята им от време на време карала гайгеровия брояч да откачи. Пиела мляко от домашната крава, която се хранела от отровната земя. През 2006 година в изявление за Sunday Express, тя споделя, че би желала край нея да е имало най-малко едно дете, с което да си играе.

На седем напуща зоната към Чернобил, с цел да стартира учебно заведение. Майка й неведнъж би трябвало да изяснява, че не е нито болна, нито мутант с две глави. Горе-долу по това време следите й се губят.

Днес Марийка е на 20 години, живее в Киев и посещава локалния университет. Откриват я още веднъж от Sunday Express. За да заплаща за своето обучение, момичето работи в съвременен бар. Разбира се, първият въпрос, за който всеки би се сетил е – по какъв начин се усеща. Марийка удостоверява, че е здрава. Не желае да се връща край Чернобил. Всъщност още като пристигнала в Киев помолила майка си да не споделя къде живеят.

Марийка се връща рядко – единствено когато получи позволение от управляващите, с цел да посети към този момент 66-годишната й майка.

" Тя в действителност не се счита за специфична, тъй като е от Чернобил, споделя другарка на момичето. - Всъщност, тя вижда обстоятелството, че е единственото дете родено и отраснало там след детонацията, като стигма. “

Много специалисти не престават да настояват, че е било безконтролно да отгледаш дете в тези условия. Според тях Марийка към момента е в заплаха от болести, в резултат на радиацията.

Но през последните 33 години събитията постоянно опровергават думите на специалистите. Дивите животни постепенно стартират да се връщат в нечистата зона. Застаряващото потомство, като Лидия, което е останало нелегално в зоната, не наподобява да е потърпевшо прекомерно тежко от радиацията. 

А съгласно 66-годишната жена, щерка й е знак от Бог.

" Хората считат, че Марийка е знак на възраждането на Чернобил, знак от Бога, който интерпретират като благословия, с цел да останат да живеят тук и че животът се връща на това осакатено място. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР