Дъглас Рос, държавен министър към ведомството, отговарящо за Шотландия, подаде

...
Дъглас Рос, държавен министър към ведомството, отговарящо за Шотландия, подаде
Коментари Харесай

Британски министър подаде оставка заради казуса с главния съветник на Джонсън

Дъглас Рос, държавен министър към ведомството, отговарящо за Шотландия, подаде през днешния ден оставка в символ на митинг против дейностите на Доминик Къмингс , основния консултант на английския министър председател, съобщи Ройтерс.

В писмо, оповестено в акаунта му в Twitter, Рос споделя: " Като татко, моят инстинкт постоянно е да върша най-хубавото за сина си и брачната половинка си. Имахме шанса да не се заразим с този ужасяващ вирус, само че в случай че се бяхме заразили, сме готови да следваме държавните рекомендации и да останем вкъщи, с цел да спрем разпространяването на вируса ".

" Имам гласоподаватели, които не съумяха да си вземат довиждане с обичани хора, фамилии, които не можаха да скърбят дружно, хора, които не посетиха заболели родственици, тъй като следваха насоките на държавното управление. Не мога да им кажа, че всички те са бъркали, а един почитан консултант на държавното управление е бил прав ", написа Рос.
 
Junior minister Douglas Ross resigns saying Dominic Cummings' view on lockdown guidance 'not shared by majority'
— BBC Breaking News (@BBCBreaking)

В английското общество се надигна вълна от отвращение, откакто локални медии разкриха, че в разгара на пандемията от ковид, в края на март, Къмингс е нарушил строгата карантина, наложена от държавното управление. Заедно със брачната половинка и детето си, Къмингс е пропътувал 400 км от Лондон до дома на своите родители в Дърам, Северна Англия. Къмингс и брачната половинка му са били със признаци на COVID-19 и са желали да се самоизолират там, както и да подсигуряват, че има кой да се погрижи за сина им, в случай че бъдат признати в болница.
 
I haven't commented publicly on the situation with Dominic Cummings as I have waited to hear the full details. I welcome the statement to clarify matters, but there remains aspects of the explanation which I have trouble with. As a result I have resigned as a government Minister.
— Douglas Ross MP (@Douglas4Moray)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР