Дагестанецът Ахмед Магамаев ще се бори дебютно за България на

...
Дагестанецът Ахмед Магамаев ще се бори дебютно за България на
Коментари Харесай

Дагестанец се бори дебютно за България

Дагестанецът Ахмед Магамаев ще се бори дебютно за България на шампионата „ Иван Яригин “ в Красноярск (Русия) идващия уикенд. Националът ще започва в категория до 86 кг на свободния жанр. Още през есента той получи наш паспорт, само че не съумя да започва на международното през октомври поради пропуснати периоди за лицензиране в Международната федерация (UWW).
Освен Магамаев на тепиха ще излезе и Биляна Дудова, международна вицешампионка и двукратна?1 в Европа в кат. до 57 кг. Надпреварата съответствува с родното състезание в Сливен, по тази причина българското присъединяване в Красноярск ще бъде камерно. Жените ни обаче към този момент откриха сезона, с присъединяване на Мими Христова в Индийската лига. Сребърната медалистка от Евро 2018 е в тима на трикратния първенец „ Пинджаб Ройялс “ и започва с победа с механически туш. А Тайбе Юсеин,?1 в света и Европа, ще стартира сезона с родното състезание.

За шампионата в Красноярск досега са декларирани над 20 страни, като Съединени американски щати, Япония, Турция идват с националните си тимове. С огромен интерес се чака конфликтът сред олимпийските първенци Кайл Снайдер и Абдулрашид Садулаев в кат. до 97 кг. Това ще бъде трети конфликт посред им, като резултатът досега е 1:1. За първи път в Красноярск ще се бори и златният медалист от игрите Лондон 2012 Джордан Бъроуз, който ще дебютира в нова за него категория – до 79 кг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР