ДАЕУ ще контролира разходите за ИКТ и е-управление с нова

...
ДАЕУ ще контролира разходите за ИКТ и е-управление с нова
Коментари Харесай

Готов е публичният регистър на проектите за е-управление

ДАЕУ ще управлява разноските за ИКТ и е-управление с нова система

Нова система ще усъвършенства разноските за осведомителни технологии в администрацията
(снимка: CC0 Public Domain)

Държавна организация „ Електронно ръководство ” ще реализира по напълно нов метод транспарантен надзор по целенасоченост на разноските за ИКТ и е-управление в административните органи на равнища бюджетиране, обмисляне и осъществяване на планове и осъществяване на публични поръчки за осведомителни системи.

Това е допустимо с към този момент с готовите „ Информационна система за прелиминарен, настоящ и следващ надзор по целенасоченост в региона на електронното ръководство ” и „ Регистър на плановете ”, създадени по план, на който ДАЕУ е бенефициент.

Системата и Регистърът са основани по план „ Разработване на обществени регистри за бюджетен и планов надзор на електронното ръководство и на портал за достъп до запаси за разработка на софтуерни системи за електронно ръководство “, по който ДАЕУ е бенефициент, разгласи Стоян Цонев, началник на плана.

Агенцията показва в действително време изгодите за административните органи от създадените по плана системи:

Осъществяване от страна на ДАЕУ на напълно нов надзор по целенасоченост на разноските за ИКТ и е-управление на административните органи;

Улесняване и автоматизиране в оптималната степен на метода, по който административните органи извършват отговорностите си по отношение на наредбите на член 7в, т. 10, член 7г, член 7д, член 56 и член 58а от Закона за електронното управление;

Улесняване и ускорение на работата, както и застраховане контрола на по-високо равнище на вътрешните процедури по застраховане на законовите отговорности на ръководителя на ДАЕУ.

Публичен модул на Системата и на Регистъра, който  обезпечава достъп до всички одобрени разноски на административните органи за ИКТ и е-управление, техните планове, публични поръчки за създаване на осведомителни системи, в това число техния статус на осъществяване и други

Портал за разработчици, в границите на който се обезпечава и достъп до обществено вместилище със система за надзор на версиите на изходния код на всички планове за разработка, надграждане или внедряване на осведомителни системи или електронни услуги.

Предоставяна посредством Портала за разработчици нова електронна административна услуга на ДАЕУ „ Предоставяне на първоначален код за софтуерна разработка с доказано сходство за еднаквост ”.

С осъществяване на плана се обезпечава опция за усъвършенстване на разноските за осведомителни технологии в администрацията, преустановяване на повторната реализация на идентични публични поръчки и повишение на прозрачността при консумиране на обществени средства за електронно ръководство.

Чрез новият Портал за разработчици страната ще има опция да употребява неведнъж и без повтаряне на обществени разноски, за потребностите на разнообразни администрации, към този момент подготвени софтуерни разработки, които са благосъстоятелност на страната, акцентира Стоян Цонев, началник на плана.

Проектът е на обща стойност 722 557 лв. и е финансиран от Оперативна стратегия „ Добро ръководство ” 2014-2020 година, според контракт за даване на безплатна финансова помощ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР