ДАЕШ (Ислямска държава) удари американски конвой в Североизточна Сирия, съобщава

...
ДАЕШ (Ислямска държава) удари американски конвой в Североизточна Сирия, съобщава
Коментари Харесай

„Ислямска държава” удари американски конвой в Сирия

ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) удари американски ескорт в Североизточна Сирия, оповестява АП.

Атентатор самоубиец на групировката нападна взаимен ескорт на Съединени американски щати с кюрди в арабската страна. Това е втората офанзива против американски бойци за по-малко от седмица.

Представител на армията на Съединени американски щати съобщи, че няма жертви измежду членовете на водената от Вашингтон коалиция.

През предходната седмица при самоубийствена офанзива в северния сирийския град Манбидж починаха 16 души, в това число двама американски бойци и други двама американски жители. Месец по-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че изтегля американските сили от арабската страна.

Екстремистката организация пое отговорност и за двете офанзиви.

Кюрдска медия в Северна Сирия заяви, че офанзивата е била ориентирана към контролно-пропускателен пункт на сирийски кюрди, до момента в който ескорт на обединението е прекосявал до град Шададе. Отбелязва се, че двама кюрдски бойци са потърпевши.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права осведоми, че петима души са починали при детонацията, а няколко други са потърпевши.

По-рано през днешния ден Европейски Съюз наложи нови наказания на Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР