Дадох примера с Турски поток”, където бяха дадени 3 милиарда

...
Дадох примера с Турски поток”, където бяха дадени 3 милиарда
Коментари Харесай

Кирил Петков се срещна с Джо Байдън в Брюксел

" Дадох образеца с " Турски поток”, където бяха дадени 3 милиарда за тръба, която не можем да използваме ", съобщи министър председателят

" Обсъдихме с Байдън доста значима тематика – по какъв начин корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите”. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти в Брюксел, съобщи NOVA

" Дадох образеца с " Турски поток”, където бяха дадени 3 милиарда за тръба, която не можем да използваме и очевидно джиповете на " Аркад” се откриха в къщи като на госпожа Арнаудова”, сподели още министър председателят.

" Работиш с политическата върхушка, караш ги да харчат национални пари и ги работиш през корупцията”, разяснява Петков.

Според Петков това не е реалност единствено в България. " Това е инструмент, който Путин употребява на задачите Балкани. Затова е доста значимо да има непоклатимост в Западните Балкани”, сподели Петков.

По думите му, акцент на водачите в Брюксел ще бъде справяне с високите цени на електрическата енергия и елиминирането на съветската газова взаимозависимост.

" Огромната ни цел е да се фокусираме върху цените на газа и горивата. Те непосредствено въздействат върху цените на тока, а това въздейства на всички цени - на хляба, на олиото ", съобщи Кирил Петков.

Запитан за опциите за полутечен газ, Петков сподели, че точно гръцката връзка ще бъде обвързвана с Александруполис, откъдето страната ни ще може да купува и полутечен газ. " Трябва да работим за тези планове. С Кирякос Мицотакис също обсъдихме, че това е главен план, може би най-основният, сред България и Гърция ", сподели Петков.

За шествието в София в четвъртък вечерта в поддръжка на Украйна и украинския народ, министър председателят съобщи: " Благодаря на всички хора, които излязоха през вчерашния ден на площада! По-силното известие от това, че държавното управление поддържа Украйна, е че българският народ я поддържа. Ние сме от групата на най-приятелските, най-подкрепящите страни ".

Той разяснява и основния прокурор.

" Имаме големи подозрения във връзка с основния прокурор, тъй като му не вярвам ", разяснява още Петков. " Престъпленията са толкоз обилни, че Европейската прокуратура към този момент ги проверява старателно. Рано или късно истината ще излезе нескрито. Рано или късно ще има отмъщение за действията на Борисов и някои от неговите министри, за които чухме през последните няколко дни. Толкова огромна корупция, обвързвана с тези хора, не може да остане скрита за дълго ", съобщи Петков.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР