Даден беше ход на делото срещу бившия министър на енергетиката

...
Даден беше ход на делото срещу бившия министър на енергетиката
Коментари Харесай

Съдът даде ход на делото срещу Румен Овчаров

Даден беше ход на делото против някогашния министър на енергетиката Румен Овчаров. Заедно с още двама души той е обвиняем за отдаване на " Мини Бобов дол " чартърен през 2006 година, съобщи БНР.

Преди година Специализираният съд върна делото на прокуратурата поради основни процесуални нарушавания. В редактирания вид на обвинителния акт енергийният министър от кабинета " Станишев " към този момент има съучастници  - някогашната му заместничка Ана Янева и някогашният началник на " Мини Бобов дол " Пламен Стефанов, а вредата от неизгодния контракт за отдаване чартърен на сдружението е скочила три пъти.

Четири часа продължиха през днешния ден разногласията сред прокуратурата и бранителите на тримата подсъдими за качеството на новия обвинителен акт.

Въпреки че реши като незадоволително конкретизирани обвиняванията на Овчаров, Янева и Стефанов, Специализираният съд реши, че това не е съображение за второ връщане. Допусна и цивилен иск от страна на " Мини Бобов дол " в размер на 29 милиона лв..

Ако подсъдими и бранители не апелират правосъдното определение или в случай че го апелират, само че Спецапелативният съд го удостовери, първите разпити по делото би трябвало да стартират тъкмо след месец.

По делото има 57 очевидци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР