Dacia подчертава амбицията си за сегмент „C с нов семеен

...
Dacia подчертава амбицията си за сегмент „C с нов семеен
Коментари Харесай

Dacia подчертава амбицията си за сегмент „C" с нов семеен модел

Dacia акцентира упоритостта си за сегмент „ C " с нов фамилен модел, предлаган в налични 5- и 7-местни версии. Dacia Jogger съставлява четвъртият дирек в продуктовата тактика на Dacia. След лансирането на дребния напълно електрически градски автомобил Spring, компактния Sandero и SUV модела Duster, Dacia в този момент преработва своя фамилен автомобил в нов 7-местен модел. Лансирането на новия модел следва проекта на Dacia за възобновяване на гамата, като още два модела ще бъдат стартирани до 2025 година

Функционален фамилен автомобил, Dacia Jogger се възползва от най-хубавото от всяка категория: дължината на комби, простора на ван и външния тип на SUV. Автомобилът основава собствен личен клас. Истински член на фамилията на Dacia, Jogger предлага най-хубавото съответствие цена/ пространство и функционалност на повсеместен автомобил.

С име, което извиква чувството за спортeн дух, величествена природа и положителна сила, Dacia Jogger показва новата еднаквост на марката. Кратко, съвременно и интернационално, името показва издръжливост и функционалност. Dacia Jogger е идеалният всекидневен сателит за фамилиите, търсещи бягство от рутината измежду величествената природа.

От лансирането си Dacia Jogger ще бъде налична с два мотора - напълно новия бензинов мотор TCe 110 и двугорвния мотор ECO-G 100. Dacia е единственият производител, който предлага цялостна гама коли с бензинови и ‘ECO-G` мотори с два вида гориво на пазара на частни клиенти.
През 2023 година към гамата ще бъде прибавен и хибриден мотор. Dacia Jogger ще бъде най- наличният 7-местен хибрид на пазара!

Очаква се поръчките да започват през ноември 2021 година в към 30 страни, главно в Европа, само че също и в Турция и Израел. Dacia Jogger ще дойде в дилърската мрежа през февруари 2022 година
„ Dacia преоткрива 7-местния фамилен автомобил с Jogger. Най-новото функционално попълнение в гамата въплъщава приключенския дух на марката, постоянно подготвена да излезе навън. То показва уговорката на Dacia да направи подвижността налична за всички и това включва огромните фамилии. Dacia Jogger ще бъде и първият хибриден модел на Dacia, тъй като подвижността, в града или отвън него, би трябвало да бъде налична за всички. "
Дени ле Вот, основен изпълнителен шеф Dacia.

НАЙ-ДОСТЪПНИЯТ СЕМЕЕН „ С " СЕГМЕНТ АВТОМОБИЛ С ОФРОУД ИЗЛЪЧВАНЕ

ПРОЕКТИРАН ЗА БЯГСТВО ОТ РУТИНАТА
Преосмисляйки фамилния автомобил, Dacia се стреми да отговори на зова на величествената природа и необятните открити пътища, само че също и на приключенията на актуалния фамилен живот. С дължината на комби, простора на ван и външния тип на SUV, Dacia Jogger e същински автомобил за бягство от рутината.

ДИНАМИЧЕН ПРОФИЛ
Предната част на Dacia Jogger включва необятна решетка, неповторима за марката Dacia, здрави калници, които изтеглят колелата към четирите краища на автомобила, и изваян водоравен челен похлупак. Изравнените с каросерията колела и спойлерът в задната част основават чувство за динамичност. Вертикалните задни светлини усилват оптимално широчината на вратата на багажника. Контурите им акцентират раменете на задните калници, създавайки чувството за автомобил, крепко стъпил на четирите си колела.
Dacia Jogger показва офроуд благоприятни условия с помощта на покривните греди, здравите арки на колелата и огромния пътен луфт (200 мм при празен автомобил), с цел да се приспособява към всевъзможни видове пътища.

ЩЕДРИ РАЗМЕРИ
Оборудван с колела с огромен диаметър (660 мм) и високи странични стени на гумите, моделът Dacia Jogger излъчва стабилност. Щедрото междуосие от 2,9 м, пространството за главата от 912 мм и отвесната задница (вертикални задни светлини, извънредно необятна задна врата и невисок праг) обезпечават по-просторен интериор и по-голям размер на багажника. Увеличената дължина на задните порти и необятното отваряне на равнището на стъклата (40 мм) вършат задния ред седалки по-достъпен и необятен. С дължина от 4,55 м, Dacia Jogger е най-дългият автомобил в гамата на Dacia. Това са търсените от фамилиите размери за ежедневна функционалност.

Характерните Y-ОБРАЗНИ СВЕТЛИНИ
Предните и задни светлини интегрират новия Y-образен светлинен автограф на Dacia. LED технологията е употребена в предните дневни светлини и в късите светлини. Освен че употребява по-малко сила, LED технологията обезпечава и по-добро осветление, с цел да виждате и да ви виждат по-добре както през деня, по този начин и нощем.

Модулни покривни греди
Някои версии на Dacia Jogger са оборудвани с модулни покривни греди, които могат да се трансформират единствено в няколко бързи стъпки. С мисъл за всевъзможни типове пътувания, даже най-неочакваните, гредите могат да действат и като багажник на покрива, който може да придвижва до 80 кг (велосипеди, ски, покривна кутия и др.). Интелигентната патентована система въплъщава духа на Dacia: досетливост, деловитост и изгодност.

ПРАКТИЧНОСТ ВЪВ ВСЕКИ ДЕТАЙЛ
Изравнените с каросерията колела, подчертани от изразени арки, са оборудвани с джанти „ Flex Wheel " с изчистен дизайн и перфорирани форми. Предлагат се и 16-инчови алуминиеви джанти с резултат „ елмаз ". Дръжките на вратите имат грациозен, ергономичен дизайн. Бутонът за електрическо ръководство на задната врата е прикрит под лентата на вратата за повече хармония и деловитост.

ПОВСЕМЕСТНО ПРОСТРАНСТВО И КОМФОРТ
Dacia Jogger има идеалното пространство и функционалност за ежедневните потребности на фамилиите. С 24 литра практични места за предпазване, автомобилът обезпечава удобна приложимост за всички на борда, без значение дали се намират на първия, втория или даже на третия ред седалки.

ГОЛЯМО АРМАТУРНО ТАБЛО
За да подчертаят усещането за повече шир в купето, екипите на Dacia, отговарящи за цветове и тапицерии, са добавили текстилна лента, разпростряла се по цялата дължина на арматурното табло, от второто равнище на съоръжение. Свързаните с шофирането съставни елементи (инструментален панел, мултимедиен екран) са ситуирани над лентата, до момента в който леснодостъпните бутони за ръководство (климатик, системи в помощ на водача) са ситуирани под нея. Същите текстилни елементи участват върху централния подлакътник и подлакътниците на предните порти.

КОМФОРТ ЗА ВСИЧКИ НА БОРДА
Някои версии включват също сгъваеми масички и поставки за чаши за пасажерите на втория ред. Масичките се плъзгат до 70 мм за улеснение на пасажери със всевъзможни размери и потребности. На втория ред има и две странично-монтирани ISOFIX точки за закрепване за сигурност на децата.
Що се отнася до двамата пасажери на третия ред, всеки от тях разполага с самостоятелна седалка, подлакътник и огромно задно стъкло за по-добър аспект. Всеки ред има лично осветяване на тавана или общо три при 7-местната версия. Височината на седалките (+55 мм сред първи и втори ред; +35 мм сред втори и трети ред) обезпечава още по-голям комфорт на пасажерите на задните седалки.

МЕСТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ В ЦЕЛИЯ АВТОМОБИЛ
Dacia Jogger разполага с 24 литра места за предпазване из автомобила за улеснение на всички на борда. Основните решения включват 7 л затворена жабка, отделения за предпазване в предните и задните порти, всяко от които може да помести 1-литрова бутилка, централна подпора с похлупак и потенциал за предпазване 1,3 л и шест поставки за чаши.

ОФОРМЕНИ И РЕГУЛИРУЕМИ СЕДАЛКИ
Dacia Jogger предлага извънреден комфорт. Седалките са завършени, с цел да предложат отлична опора както за лидера, по този начин и за пасажерите. За идеална позиция на шофиране лидерът може да контролира височината на седалката (+/- 35 мм), височината (+/- 2,1°) и дълбочината (+/- 25 мм) на кормилото и да добави централен подлакътник с поделение за предпазване (допълнително оборудване).

DACIA JOGGER ‘EXTREME`, ИЗЯВЕН ОФРОУД СТИЛ

С лансирането на Jooger Dacia показва лимитирана серия, наречена „ Extreme ", с още по-изявен офроуд дизайн. Тя ще се предлага в 4 цвята на каросерията: перленочерно, сив „ Комета ", сив „ Лунен камък " и лансиращия цвят кафяв „ Теракота ".

Отвън покривните греди, огледалата, алуминиевите джанти и антената вид „ перка на акула " са с черно покритие. Предните и задните защитни кори в сив цвят придават спомагателен контрастност. Друга отличителна характерност на лимитираната серия Extreme са стикерите с името, ситуирани върху предната част и джантите. Специфични за серията защитни ленти са ситуирани и върху праговете на вратите.

Интериорът е неповторим с помощта на червени обшивки по седалките и хромирани вложки в панелите на предните порти. Пълното съоръжение включва камера за заден ход, автоматизиран климатик и карта „ Свободни ръце ".

Dacia Jogger Extreme се предлага със стелки за всяко място и гумена обшивка на багажника.

НОВИЯТ ФУНКЦИОНАЛЕН АВТОМОБИЛ С ДО 7 МЕСТА ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

РЕКОРДНО ПРОСТРАНСТВО И МОДУЛНОСТ
С три реда седалки Dacia Jogger може да транспортира до 7 възрастни. Проектиран да извършва най-различни функционалности, автомобилът предлага общо 56 вероятни конфигурации. Dacia Jogger е ежедневният сателит на фамилиите, чийто състав може да варира на дневна, месечна или годишна база.

ФУНКЦИОНАЛЕН АВТОМОБИЛ
Задната част на автомобила включва сгъваема, делима в съответствие 2/3-1/3 седалка с 3 обособени места (втори ред) и две самостоятелни, сгъваеми в съответствие 50/50 седалки на третия ред, които могат да се извадят при нужда. Dacia Jogger предлага товароносимост от 1 819 л VDA при сгънати седалки.

ОТЛИЧНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОСТЪП ДОРИ ДО ТРЕТИЯ РЕД
С дължина от 4,55 м и обилно междуосие от 2,9 м, Dacia Jogger е най-просторният модел на пазара. Втори и трети ред седалки оферират същото равнище на комфорт, както първия с помощта на великодушното пространство за краката и коленете. Достъпът до третия ред седалки на Dacia Jogger е най-хубавият на пазара, с помощта на специфичен механизъм за килване на седалките на втория ред. Пространството за главата от 855 мм и радиуса за коленете на третия ред от 127 мм са измежду най-хубавите за 7-местен автомобил на пазара за удобно настаняване на двама възрастни пасажери.

ПРАКТИЧЕН И МОДУЛЕН БАГАЖНИК
При 5-местната версия потенциалът на багажника е 708 л VDA. При 7-местната версия потенциалът на багажника е 160 л VDA, 565 л VDA при прегънат трети ред. Благодарение на височината на товарене (661 мм) и дългия под на багажника (1 150 мм), фамилиите елементарно могат да поместят детска количка или велосипед хоризонтално, без да се постанова да ги разглобяват, като прегънат една от седалките на третия ред. Пътниците могат да транспортират всичките си такъми за планински преходи или домашни любимци като просто отстранен третия ред седалки. За елементарно и несъмнено предпазване при превозване на разнообразни предмети, багажното поделение е оборудвано с еластични ремъци и четири фиксиращи пръстена. То включва също 12-волтов контакт. Dacia Jogger идва оборудвана с три куки: две в багажника и една начело, от страната на пасажера (идеални за фиксиране на чанти).

МУЛТИМЕДИЯ: СВОБОДА НА ИЗБОРА
Dacia Jogger интегрира три мултимедийни варианти, тъй че всеки да може да избере подобаващото за него съоръжение според от версията: интелигентната система Media Control, която може да бъде ръководена от смарт телефона, Media Display с 8-инчов сензорен екран и Media Nav с навигация и Wi-Fi смарт телефон репликация.

Media Control: УНИВЕРСАЛНО ДОСТЪПНА МУЛТИМЕДИЙНА СИСТЕМА
Media Control е всеобхватна мултимедийна система. Тя включва два високоговорителя, докинг станция за смарт телефон, непосредствено интегрирана в дизайна на арматурното табло, Bluetooth, USB порт, бутони за ръководство на кормилото и извеждане на радио информация на 3,5-инчовия TFT дигитален екран на бордовия компютър.
Системата предлага повече благоприятни условия, в случай че е сдвоена със смарт телефон и безплатното приложение Dacia Media Control. То употребява GPS приложенията на телефона, с цел да предлага навигация и дава доста по-лесен достъп до радио, музика, телефонни позвънявания и безчет други функционалности като гласовия помощник (Siri или Android). За по-безопасно шофиране бутоните за ръководство на автомобила са ситуирани върху или тъкмо зад кормилото.

ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТИ: MEDIA DISPLAY И MEDIA NAV
Media Display включва четири високоговорителя, USB порт и 8-инчов сензорен екран, инсталиран високо на арматурното табло, който е леко извърнат към лидера за по-добра видимост и ергономичен дизайн. Интуитивният и елементарен за потребление интерфейс разполага с Bluetooth съгласуваност и е съчетаем с Android Auto и Apple CarPlay. Изцяло нов раздел „ Автомобил " дава достъп до избрани настройки на системите в помощ на лидера (ADAS).
И най-после, Media Nav обезпечава на Dacia Jogger интегрирана навигация и Wi-Fi смарт телефон репликация за Apple CarPlay и Android Auto. Аудиосистемата съдържа шест високоговорителя и два USB врата.

НАЙ-ВАЖНОТО КАТО СТАНДАРТНО ОБОРУДВАНЕ
Dacia Jogger обезпечава на фамилиите това, от което се нуждаят във връзка с съгласуваност с помощта на докинг станция за смарт телефон, 3,5-инчов TFT дигитален екран и, според от версията, до три 12-волтови контакта, с цел да бъдат електронните ви устройства постоянно заредени. Стандартното съоръжение включва бутони на кормилото за ръководство на круиз контрола и ограничителя на скоростта и за автоматизирано превключване на светлините.

ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБОРУДВАНЕ
Dacia Jogger предлага в допълнение съоръжение, по желание и според от пазара. То включва отопляеми предни седалки, автоматизиран климатик с дигитален екран, карта „ Свободни ръце " с отдалечено отключване на багажника и включване на светлините за локализиране на вашата Dacia Jogger през нощта, както и автоматизирани чистачки, електрическа паркинг спирачка, камера за заден ход, предизвестие за съществуване на обект в „ сляпата " точка и преди и задни паркинг датчици.

ИСТИНСКИ DACIA АВТОМОБИЛ, ЗНАЧИМ И ЕФЕКТИВЕН

МОДЕРНА ПЛАТФОРМА И БЕЗОПАСНОСТ НА БОРДА
Dacia Jogger е построена върху съвременна платформа с подсилена каросерия, шест въздушни възглавници и съдържа най-новите системи в помощ на лидера и функционалности за сигурност.

ПЛАТФОРМАТА НА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ НА DACIA
Въведено за първи път в новите Dacia Sandero и Logan, фамилията платформи CMF-B лежи в основата на тактиката на марката за моделите от сегмент B и C. Dacia Jogger се отличава с неповторим заден модул, достигащ 4,55 м, който придава на автомобила шир и функционалност, присъщи за модел от сегмент C.
Аеродинамиката на автомобила е проектирана обтекатели под каросерията, аеродинамични клапани с предно ръководство и лагери с ниско търкане.

ПОДСИЛЕНА КАРОСЕРИЯ
Изградена върху съвременна платформа, Dacia Jogger е добре предпазена против удари с помощта на своята високоустойчива, твърда структура. Структурата на купето интегрира подсилени двигателен отсек (странични греди и подрама върху по-ниската следа) и пътническо поделение. Сензори за налягане върху вратите в комбиниране с акселерометър обезпечават ранно засичане на странични конфликти и надлежно по-бързо активиране на страничните и вид „ завеса " въздушни възглавници, които защищават корема, гърдите и главата.

АКТИВЕН СПИРАЧЕН АСИСТЕНТ
Активна сред 7 и 170 км/ч, системата употребява предно инсталиран радар, с цел да мери дистанцията по отношение на транспортните средства начело (между 7 и 80 км/ч за спрели автомобили). Ако засече заплаха от конфликт, системата предизвестява лидера с образен и звуков сигнал и по-късно:
- ползва повече мощ към спирачките, в случай че лидерът ги задейства, само че рискът от конфликт остава
- ползва повече мощ към спирачките или ги задейства автоматизирано, в случай че лидерът не го направи в задоволителна степен или въобще.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАЛИЧИЕ НА ОБЕКТ В „ СЛЯПАТА " ТОЧКА
Активна сред 30 км/ч и 140 км/ч, системата предизвестява лидера за евентуален конфликт с друго транспортно средство, приближаващо в профил и/или откъм гърба. Четири ултразвукови датчика (2 в задната част на автомобила и 2 в предната) засичат движещи се обекти - в това число коли, мотоциклетисти - в зоната на „ сляпата " точка на видимост. Ако в тази зона бъде засечен обект, в съответното странично огледало светва LED знак.

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ
Системата употребява четири ултразвукови датчика начело и четири откъм гърба, камера за назад виждане и динамични насочващи линии и издава звукови и образни сигнали, с цел да улесни оптимално маневрирането.

СИСТЕМА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ПОТЕГЛЯНЕТО Пожарна охрана НАКЛОН
Тази система предотвратява придвижването на автомобила обратно за две секунди, когато лидерът е спрял преди тръгване по надолнище и реалокира крайници си от педала на спирачката върху педала на газта, с цел да потегли още веднъж.

Следва да се означи също, че Dacia Jogger включва най-новото потомство ограничител на скоростта и ESC като общоприетоо съоръжение и предлага круиз надзор с ситуирани на кормилото бутони за ръководство като в допълнение съоръжение при избрани версии.

ГАМА ЕФЕКТИВНИ БЕНЗИНОВИ И LPG ДВИГАТЕЛИ
Dacia Jogger идва с гама мотори, които дават отговор на всевъзможни фамилни потребности, с напълно новия 1-литров бензинов TCe 110 и двугоривния бензин/LPG ECO-G 100. Двигателите са оборудвани със системата Start&Stop и дават отговор на стандарта Euro 6D Full.

ИЗЦЯЛО НОВ ДВИГАТЕЛ TCE 110
Dacia Jogger съдържа напълно новия бензинов мотор TCe 110 с 6-степенна механична трансмисия. TCe 110 е 1-литров 3-цилиндров мотор с турбокомпресор и непосредствено впръскване с мощ 110 к.с. Алуминиевият двигателен блок значи, че той тежи по-малко. С въртящ миг от 200 Нм при 2900 оборота той е все още най-мощният мотор в гамата на Dacia Jogger.
Изцяло новият TCe 110 включва също механически нововъведения, които усилват мощността, усъвършенстват разхода на гориво и понижават CO2 излъчванията. Неговите променливи етапи на газоразпределение, маслена помпа с изменчив потенциал и потреблението на голям брой високоефективни материали се комбинират, с цел да подобрят продуктивността и да понижат разхода на гориво. Интегрираният изпускателен колектор, филтърът за твърди частици и централният инжектор спомагат за понижаване на CO2 излъчванията. Така моторът TCe 110 употребява свръхмодерни технологии, с цел да предложи на клиентите най-хубавото преживяване зад кормилото и допустимо най-хубавото съответствие сред продуктивност и разход на гориво.

ECO-G: ДВУГОРИВНО БЕНЗИН/LPG ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА DACIA
Dacia е единственият производител, който предлага цялостна гама двугоривни мотори на бензин-LPG с марката ECO-G. Монтирането на тези мотори непосредствено на индустриалната линия подсигурява сигурност и надеждност. Срокът на гаранцията на производителя, цената и графика за поддръжка и потенциалът на багажника са идентични с бензиновата версия (резервоарът за LPG е ситуиран на мястото, където всекидневно е аварийното колело).
Разходът на гориво при смесен цикъл по WLTP за EGO-G 100 стартира от 7,6 л/100 км* (за 121 г /км* CO2). Когато се движи на пропан-бутан, междинните CO2 излъчвания на Dacia Jogger са с 10% по-ниски от тези на равностоен бензинов мотор. Освен това тя предлага оптимален пробег от 1000 км с помощта на своите два резервоара: 40-литров за пропан-бутан и 50-литров за бензин.
Dacia впряга мощността на пропан-бутана за лесна приложимост, по-голямо наслаждение при шофиране, по-ниски CO2 излъчвания и по-голям пробег. В взаимозависимост от страната двугоривните мотори на бензин/LPG се възползват от тласъци и данъчни облекчения, по-ниски цени за зареждане на бензиностанцията и липса на екологични наказания и ограничавания за придвижване.

DACIA JOGGER HYBRID С ПРЕДСТОЯЩО ЛАНСИРАНЕ ПРЕЗ 2023 Г.

През 2023 година към гамата ще бъде прибавен хибриден мотор. Dacia Jogger ще бъде първият модел на марката с хибридна технология. Dacia Jogger ще бъде най-достъпният 7-местен хибрид на пазара.

Технологията ще интегрира 1,6-литров бензинов мотор, два електрически мотора (е-двигател и високоволтов стартер-генератор), и многорежимна скоростна кутия без съединител. Рекуперативното прекъсване в комбиниране с огромния потенциал на самозареждане на батерията от 1,2 кВч (230 V) и ефикасната автоматизирана трансмисия значат, че 80% от времето, прекарано по градските улици, може да бъде в напълно електрически режим, което води до 40% спестовност на гориво (в съпоставяне с равностоен бензинов мотор при градски цикъл без да се трансформира стилът на шофиране).

Другите изгоди включват:
- 100% електрическо пускане на мотора
- чувство за комфорт зад кормилото с помощта на автоматизираната трансмисия
- лесна приложимост, като автоматизираното превключване на режимите на шофиране спомага за усъвършенстване на удоволствието зад кормилото и потреблението на силата.

Източник: www.dacia.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР