Dacia подчертава амбицията си за сегмент C“ с нов семеен модел,

...
Dacia подчертава амбицията си за сегмент
C“ с нов семеен модел,
Коментари Харесай

DACIA JOGGER: НОВ ПРОЧИТ НА 7-МЕСТНИЯ СЕМЕЕН АВТОМОБИЛ

Dacia акцентира упоритостта си за сегмент „ C “ с нов фамилен модел, предлаган в достъпни 5- и 7-местни версии. Dacia Jogger представлява четвъртият дирек в продуктовата тактика на Dacia. След лансирането на дребния изцяло електрически градски автомобил Spring, компактния Sandero и SUV модела Duster, Dacia сега преработва своя фамилен автомобил в нов 7-местен модел. Лансирането на новия модел следва проекта на Dacia за обновяване на гамата, като още два модела ще бъдат лансирани до 2025 година

Функционален фамилен автомобил, Dacia Jogger се възползва от най-хубавото от всяка категория: дължината на комби, простора на ван и външния тип на SUV. Автомобилът създава собствен личен клас. Истински член на фамилията на Dacia, Jogger предлага най-доброто съответствие цена/ пространство и функционалност на универсален автомобил.

С име, което извиква чувството за спортeн дух, величествена природа и позитивна енергия, Dacia Jogger показва новата идентичност на марката. Кратко, съвременно и международно, името показва издръжливост и функционалност. Dacia Jogger е идеалният ежедневен сателит за фамилиите, търсещи бягство от рутината сред величествената природа.

От лансирането си Dacia Jogger ще бъде налична с два мотора - напълно новия бензинов двигател TCe 110 и двугорвния мотор ECO-G 100. Dacia е единственият производител, който предлага цялостна гама коли с бензинови и ‘ECO-G’ мотори с два типа гориво на пазара на частни клиенти.
През 2023 година към гамата ще бъде прибавен и хибриден мотор. Dacia Jogger ще бъде най- достъпният 7-местен хибрид на пазара!

Очаква се поръчките да започват през ноември 2021 година в към 30 страни, главно в Европа, само че също и в Турция и Израел. Dacia Jogger ще дойде в дилърската мрежа през февруари 2022 година
„ Dacia преоткрива 7-местния семеен автомобил с Jogger. Най-новото функционално попълнение в гамата въплъщава приключенския дух на марката, винаги готова да излезе навън. То демонстрира уговорката на Dacia да направи подвижността налична за всички и това включва огромните фамилии. Dacia Jogger ще бъде и първият хибриден модел на Dacia, защото подвижността, в града или извън него, би трябвало да бъде налична за всички. “
Дени ле Вот, основен изпълнителен директор Dacia.

НАЙ-ДОСТЪПНИЯТ СЕМЕЕН „ С “ СЕГМЕНТ АВТОМОБИЛ С ОФРОУД ИЗЛЪЧВАНЕ

ПРОЕКТИРАН ЗА БЯГСТВО ОТ РУТИНАТА
Преосмисляйки фамилния автомобил, Dacia се стреми да отговори на зова на величествената природа и широките открити пътища, само че също и на приключенията на актуалния семеен живот. С дължината на комби, простора на ван и външния тип на SUV, Dacia Jogger e истински автомобил за бягство от рутината.

ДИНАМИЧЕН ПРОФИЛ
Предната част на Dacia Jogger включва широка решетка, неповторима за марката Dacia, здрави калници, които изтеглят колелата към четирите краища на автомобила, и изваян хоризонтален челен похлупак. Изравнените с каросерията колела и спойлерът в задната част основават чувство за динамичност. Вертикалните задни светлини увеличават максимално широчината на вратата на багажника. Контурите им подчертават раменете на задните калници, създавайки усещането за автомобил, крепко стъпил на четирите си колела.
Dacia Jogger показва офроуд възможности благодарение на покривните греди, здравите арки на колелата и големия пътен луфт (200 мм при празен автомобил), с цел да се приспособява към всякакви видове пътища.

ЩЕДРИ РАЗМЕРИ
Оборудван с колела с огромен диаметър (660 мм) и високи странични стени на гумите, моделът Dacia Jogger излъчва стабилност. Щедрото междуосие от 2,9 м, пространството за главата от 912 мм и отвесната задна част (вертикални задни светлини, изключително необятна задна врата и нисък праг) обезпечават по-просторен интериор и по-голям размер на багажника. Увеличената дължина на задните порти и широкото отваряне на равнището на стъклата (40 мм) правят задния ред седалки по-достъпен и просторен. С дължина от 4,55 м, Dacia Jogger е най-дългият автомобил в гамата на Dacia. Това са търсените от фамилиите размери за ежедневна функционалност.

Характерните Y-ОБРАЗНИ СВЕТЛИНИ
Предните и задни светлини интегрират новия Y-образен светлинен автограф на Dacia. LED технологията е употребена в предните дневни светлини и в късите светлини. Освен че употребява по-малко сила, LED технологията обезпечава и по-добро осветяване, с цел да виждате и да ви виждат по-добре както през деня, по този начин и нощем.

Модулни покривни греди
Някои версии на Dacia Jogger са оборудвани с модулни покривни греди, които могат да се трансформират единствено в няколко бързи стъпки. С мисъл за всевъзможни видове пътувания, даже най-неочакваните, гредите могат да действат и като багажник на покрива, който може да пренася до 80 кг (велосипеди, ски, покривна кутия и др.). Интелигентната патентована система въплъщава духа на Dacia: изобретателност, деловитост и икономичност.

ПРАКТИЧНОСТ ВЪВ ВСЕКИ ДЕТАЙЛ
Изравнените с каросерията колела, подчертани от изразени арки, са оборудвани с джанти „ Flex Wheel “ с изчистен дизайн и перфорирани форми. Предлагат се и 16-инчови алуминиеви джанти с ефект „ елмаз “. Дръжките на вратите имат елегантен, ергономичен дизайн. Бутонът за електрическо ръководство на задната врата е прикрит под лентата на вратата за повече хармония и деловитост.

ПОВСЕМЕСТНО ПРОСТРАНСТВО И КОМФОРТ
Dacia Jogger има идеалното пространство и функционалност за ежедневните потребности на семействата. С 24 литра практични места за съхранение, автомобилът осигурява комфортна приложимост за всички на борда, независимо дали се намират на първия, втория или даже на третия ред седалки.

ГОЛЯМО АРМАТУРНО ТАБЛО
За да подчертаят усещането за повече простор в купето, екипите на Dacia, отговарящи за цветове и тапицерии, са добавили текстилна лента, разпростряла се по цялата дължина на арматурното табло, от второто равнище на съоръжение. Свързаните с шофирането компоненти (инструментален панел, мултимедиен екран) са ситуирани над лентата, докато леснодостъпните бутони за управление (климатик, системи в помощ на водача) са разположени под нея. Същите текстилни детайли участват върху централния подлакътник и подлакътниците на предните порти.

КОМФОРТ ЗА ВСИЧКИ НА БОРДА
Някои версии включват също сгъваеми масички и поставки за чаши за пътниците на втория ред. Масичките се плъзгат до 70 мм за улеснение на пасажери със всякакви размери и потребности. На втория ред има и две странично-монтирани ISOFIX точки за закрепване за сигурност на децата.
Що се отнася до двамата пасажери на третия ред, всеки от тях разполага с индивидуална седалка, подлакътник и голямо задно стъкло за по-добър аспект. Всеки ред има лично осветяване на тавана или общо три при 7-местната версия. Височината на седалките (+55 мм между първи и втори ред; +35 мм сред втори и трети ред) обезпечава още по-голям комфорт на пасажерите на задните седалки.

МЕСТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ В ЦЕЛИЯ АВТОМОБИЛ
Dacia Jogger разполага с 24 литра места за съхранение из автомобила за улеснение на всички на борда. Основните решения включват 7 л затворена жабка, отделения за предпазване в предните и задните порти, всяко от които може да помести 1-литрова бутилка, централна подпора с похлупак и капацитет за предпазване 1,3 л и шест поставки за чаши.

ОФОРМЕНИ И РЕГУЛИРУЕМИ СЕДАЛКИ
Dacia Jogger предлага извънреден комфорт. Седалките са завършени, с цел да предложат отлична опора както за лидера, по този начин и за пътниците. За идеална позиция на шофиране лидерът може да регулира височината на седалката (+/- 35 мм), височината (+/- 2,1°) и дълбочината (+/- 25 мм) на кормилото и да добави централен подлакътник с поделение за съхранение (допълнително оборудване).

DACIA JOGGER ‘EXTREME’, ИЗЯВЕН ОФРОУД СТИЛ

С лансирането на Jooger Dacia представя лимитирана серия, наречена „ Extreme “, с още по-изявен офроуд дизайн. Тя ще се предлага в 4 цвята на каросерията: перленочерно, сив „ Комета “, сив „ Лунен камък “ и лансиращия цвят кафяв „ Теракота “.

Отвън покривните греди, огледалата, алуминиевите джанти и антената тип „ перка на акула “ са с черно покритие. Предните и задните защитни кори в сив цвят придават спомагателен контрастност. Друга отличителна характерност на лимитираната серия Extreme са стикерите с името, ситуирани върху предната част и джантите. Специфични за серията защитни ленти са ситуирани и върху праговете на вратите.

Интериорът е неповторим посредством на червени обшивки по седалките и хромирани вложки в панелите на предните порти. Пълното съоръжение включва камера за заден ход, автоматизиран климатик и карта „ Свободни ръце “.

Dacia Jogger Extreme се предлага със стелки за всяко място и гумена обшивка на багажника.

НОВИЯТ ФУНКЦИОНАЛЕН АВТОМОБИЛ С ДО 7 МЕСТА ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

РЕКОРДНО ПРОСТРАНСТВО И МОДУЛНОСТ
С три реда седалки Dacia Jogger може да превозва до 7 възрастни. Проектиран да изпълнява най-различни функционалности, автомобилът предлага общо 56 възможни конфигурации. Dacia Jogger е ежедневният спътник на фамилиите, чийто състав може да варира на дневна, месечна или годишна база.

ФУНКЦИОНАЛЕН АВТОМОБИЛ
Задната част на автомобила включва сгъваема, делима в съответствие 2/3-1/3 седалка с 3 обособени места (втори ред) и две индивидуални, сгъваеми в съответствие 50/50 седалки на третия ред, които могат да се извадят при нужда. Dacia Jogger предлага товароносимост от 1 819 л VDA при сгънати седалки.

ОТЛИЧНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОСТЪП ДОРИ ДО ТРЕТИЯ РЕД
С дължина от 4,55 м и обилно междуосие от 2,9 м, Dacia Jogger е най-просторният модел на пазара. Втори и трети ред седалки предлагат същото равнище на комфорт, както първия с помощта на щедрото пространство за краката и коленете. Достъпът до третия ред седалки на Dacia Jogger е най-хубавият на пазара, посредством на специален механизъм за килване на седалките на втория ред. Пространството за главата от 855 мм и радиуса за коленете на третия ред от 127 мм са измежду най-добрите за 7-местен автомобил на пазара за комфортно настаняване на двама възрастни пасажери.

ПРАКТИЧЕН И МОДУЛЕН БАГАЖНИК
При 5-местната версия потенциалът на багажника е 708 л VDA. При 7-местната версия капацитетът на багажника е 160 л VDA, 565 л VDA при прегънат трети ред. Благодарение на височината на товарене (661 мм) и дългия под на багажника (1 150 мм), семействата лесно могат да поместят детска количка или велосипед хоризонтално, без да се налага да ги разглобяват, като сгънат една от седалките на третия ред. Пътниците могат да транспортират всичките си такъми за планински преходи или домашни любимци като просто премахнат третия ред седалки. За елементарно и сигурно предпазване при транспортиране на разнообразни предмети, багажното отделение е оборудвано с еластични ремъци и четири фиксиращи пръстена. То включва също 12-волтов контакт. Dacia Jogger идва оборудвана с три куки: две в багажника и една начело, от страната на пътника (идеални за фиксиране на чанти).

МУЛТИМЕДИЯ: СВОБОДА НА ИЗБОРА
Dacia Jogger интегрира три мултимедийни варианти, така че всеки да може да избере подходящото за него съоръжение в зависимост от версията: интелигентната система Media Control, която може да бъде управлявана от смарт телефона, Media Display с 8-инчов сензорен екран и Media Nav с навигация и Wi-Fi смарт телефон репликация.

Media Control: УНИВЕРСАЛНО ДОСТЪПНА МУЛТИМЕДИЙНА СИСТЕМА
Media Control е всеобхватна мултимедийна система. Тя включва два високоговорителя, докинг станция за смартфон, непосредствено интегрирана в дизайна на арматурното табло, Bluetooth, USB порт, бутони за ръководство на кормилото и извеждане на радио информация на 3,5-инчовия TFT дигитален екран на бордовия компютър.
Системата предлага повече благоприятни условия, ако е сдвоена със смарт телефон и безплатното приложение Dacia Media Control. То употребява GPS приложенията на телефона, с цел да предлага навигация и дава доста по-лесен достъп до радио, музика, телефонни обаждания и безчет други функционалности като гласовия помощник (Siri или Android). За по-безопасно шофиране бутоните за управление на автомобила са разположени върху или тъкмо зад кормилото.

ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТИ: MEDIA DISPLAY И MEDIA NAV
Media Display включва четири високоговорителя, USB порт и 8-инчов сензорен екран, монтиран високо на арматурното табло, който е леко обърнат към лидера за по-добра видимост и ергономичен дизайн. Интуитивният и лесен за потребление интерфейс разполага с Bluetooth съгласуваност и е съчетаем с Android Auto и Apple CarPlay. Изцяло нов раздел „ Автомобил “ дава достъп до избрани настройки на системите в помощ на лидера (ADAS).
И най-после, Media Nav обезпечава на Dacia Jogger интегрирана навигация и Wi-Fi смартфон репликация за Apple CarPlay и Android Auto. Аудиосистемата съдържа шест високоговорителя и два USB врата.

НАЙ-ВАЖНОТО КАТО СТАНДАРТНО ОБОРУДВАНЕ
Dacia Jogger обезпечава на фамилиите това, от което се нуждаят по повод на свързаност с помощта на докинг станция за смарт телефон, 3,5-инчов TFT цифров дисплей и, според от версията, до три 12-волтови контакта, с цел да бъдат електронните ви устройства винаги заредени. Стандартното оборудване включва бутони на кормилото за управление на круиз контрола и ограничителя на скоростта и за автоматизирано превключване на светлините.

ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБОРУДВАНЕ
Dacia Jogger предлага допълнително оборудване, по желание и според от пазара. То включва отопляеми предни седалки, автоматизиран климатик с цифров дисплей, карта „ Свободни ръце “ с дистанционно отключване на багажника и включване на светлините за локализиране на вашата Dacia Jogger през нощта, както и автоматични чистачки, електрическа паркинг спирачка, камера за заден ход, предупреждение за съществуване на обект в „ сляпата “ точка и преди и задни паркинг сензори.

ИСТИНСКИ DACIA АВТОМОБИЛ, ЗНАЧИМ И ЕФЕКТИВЕН

МОДЕРНА ПЛАТФОРМА И БЕЗОПАСНОСТ НА БОРДА
Dacia Jogger е построена върху модерна платформа с подсилена каросерия, шест въздушни възглавници и съдържа най-новите системи в помощ на лидера и функции за сигурност.

ПЛАТФОРМАТА НА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ НА DACIA
Въведено за първи път в новите Dacia Sandero и Logan, фамилията платформи CMF-B лежи в основата на тактиката на марката за моделите от сегмент B и C. Dacia Jogger се отличава с неповторим заден модул, достигащ 4,55 м, който придава на автомобила шир и функционалност, характерни за модел от сегмент C.
Аеродинамиката на автомобила е проектирана обтекатели под каросерията, аеродинамични клапани с предно управление и лагери с ниско търкане.

ПОДСИЛЕНА КАРОСЕРИЯ
Изградена върху съвременна платформа, Dacia Jogger е добре предпазена против удари благодарение на своята високоустойчива, твърда структура. Структурата на купето интегрира подсилени двигателен отсек (странични греди и подрама върху по-ниската следа) и пътническо поделение. Сензори за налягане върху вратите в съчетание с акселерометър осигуряват ранно засичане на странични конфликти и съответно по-бързо активиране на страничните и вид „ завеса “ въздушни възглавници, които защищават корема, гърдите и главата.

АКТИВЕН СПИРАЧЕН АСИСТЕНТ
Активна сред 7 и 170 км/ч, системата използва предно инсталиран радар, за да измерва дистанцията по отношение на превозните средства начело (между 7 и 80 км/ч за спрели автомобили). Ако засече заплаха от сблъсък, системата предизвестява водача с образен и звуков сигнал и по-късно:
- ползва повече мощ към спирачките, ако лидерът ги задейства, само че рискът от сблъсък остава
- ползва повече мощ към спирачките или ги задейства автоматизирано, в случай че водачът не го направи в задоволителна степен или изобщо.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАЛИЧИЕ НА ОБЕКТ В „ СЛЯПАТА “ ТОЧКА
Активна сред 30 км/ч и 140 км/ч, системата предупреждава лидера за потенциален сблъсък с друго транспортно средство, приближаващо в профил и/или откъм гърба. Четири ултразвукови датчика (2 в задната част на автомобила и 2 в предната) засичат движещи се обекти – включително автомобили, мотоциклетисти – в зоната на „ сляпата “ точка на видимост. Ако в тази зона бъде засечен обект, в съответното странично огледало светва LED знак.

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ
Системата употребява четири ултразвукови сензора начело и четири откъм гърба, камера за обратно виждане и динамични насочващи линии и издава звукови и визуални сигнали, с цел да улесни максимално маневрирането.

СИСТЕМА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ПОТЕГЛЯНЕТО ПО НАКЛОН
Тази система предотвратява движението на автомобила обратно за две секунди, когато лидерът е спрял преди потегляне по надолнище и реалокира крайници си от педала на спирачката върху педала на газта, за да потегли още веднъж.

Следва да се означи също, че Dacia Jogger включва най-новото поколение ограничител на скоростта и ESC като стандартно съоръжение и предлага круиз контрол с ситуирани на кормилото бутони за ръководство като допълнително оборудване при избрани версии.

ГАМА ЕФЕКТИВНИ БЕНЗИНОВИ И LPG ДВИГАТЕЛИ
Dacia Jogger идва с гама мотори, които отговарят на всевъзможни фамилни потребности, с изцяло новия 1-литров бензинов TCe 110 и двугоривния бензин/LPG ECO-G 100. Двигателите са оборудвани със системата Start&Stop и отговарят на стандарта Euro 6D Full.

ИЗЦЯЛО НОВ ДВИГАТЕЛ TCE 110
Dacia Jogger съдържа напълно новия бензинов двигател TCe 110 с 6-степенна механична трансмисия. TCe 110 е 1-литров 3-цилиндров двигател с турбокомпресор и директно впръскване с мощ 110 к.с. Алуминиевият двигателен блок значи, че той тежи по-малко. С въртящ миг от 200 Нм при 2900 оборота той е все още най-мощният двигател в гамата на Dacia Jogger.
Изцяло новият TCe 110 включва също технически нововъведения, които увеличават мощността, усъвършенстват разхода на гориво и понижават CO2 излъчванията. Неговите променливи етапи на газоразпределение, маслена помпа с изменчив потенциал и използването на множество високоефективни материали се комбинират, с цел да подобрят производителността и да понижат разхода на гориво. Интегрираният изпускателен колектор, филтърът за твърди частици и централният инжектор спомагат за намаляване на CO2 излъчванията. Така двигателят TCe 110 употребява свръхмодерни технологии, с цел да предложи на клиентите най-доброто преживяване зад кормилото и възможно най-хубавото съответствие между производителност и разход на гориво.

ECO-G: ДВУГОРИВНО БЕНЗИН/LPG ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА DACIA
Dacia е единственият производител, който предлага цялостна гама двугоривни двигатели на бензин-LPG с марката ECO-G. Монтирането на тези мотори директно на индустриалната линия гарантира безопасност и надеждност. Срокът на гаранцията на производителя, цената и графика за поддръжка и потенциалът на багажника са идентични с бензиновата версия (резервоарът за LPG е ситуиран на мястото, където всекидневно е резервното колело).
Разходът на гориво при смесен цикъл по WLTP за EGO-G 100 стартира от 7,6 л/100 км* (за 121 г /км* CO2). Когато се движи на пропан-бутан, средните CO2 излъчвания на Dacia Jogger са с 10% по-ниски от тези на еквивалентен бензинов мотор. Освен това тя предлага оптимален пробег от 1000 км благодарение на своите два резервоара: 40-литров за пропан-бутан и 50-литров за бензин.
Dacia впряга мощността на пропан-бутана за лесна приложимост, по-голямо удоволствие при шофиране, по-ниски CO2 излъчвания и по-голям пробег. В взаимозависимост от държавата двугоривните мотори на бензин/LPG се възползват от тласъци и данъчни облекчения, по-ниски цени за зареждане на бензиностанцията и липса на екологични наказания и ограничавания за движение.

DACIA JOGGER HYBRID С ПРЕДСТОЯЩО ЛАНСИРАНЕ ПРЕЗ 2023 Г.

През 2023 година към гамата ще бъде добавен хибриден мотор. Dacia Jogger ще бъде първият модел на марката с хибридна технология. Dacia Jogger ще бъде най-достъпният 7-местен хибрид на пазара.

Технологията ще интегрира 1,6-литров бензинов мотор, два електрически двигателя (е-двигател и високоволтов стартер-генератор), и многорежимна скоростна кутия без съединител. Рекуперативното прекъсване в комбиниране с големия потенциал на самозареждане на батерията от 1,2 кВч (230 V) и ефективната автоматична трансмисия значат, че 80% от времето, прекарано по градските улици, може да бъде в напълно електрически режим, което води до 40% спестовност на гориво (в сравнение с равностоен бензинов двигател при градски цикъл без да се променя стилът на шофиране).

Другите изгоди включват:
- 100% електрическо пускане на двигателя
- чувство за комфорт зад волана благодарение на автоматичната трансмисия
- лесна приложимост, като автоматичното превключване на режимите на шофиране спомага за усъвършенстване на удоволствието зад кормилото и използването на силата.

*Източник: www.dacia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР