Dacia може да представи свой хибриден SUV модел, за да

...
Dacia може да представи свой хибриден SUV модел, за да
Коментари Харесай

Dacia ще затрудни Renault да спазва европейските стандарти за вредните емисии

Dacia може да показа собствен хибриден SUV модел, с цел да потвърди, че работи в посока понижаване на излъчванията, настояват източници.

© Bogdan Cristel Румънската компания Dacia - част от френската Renault, е известна с по-големите си и по-евтини транспортни средства. Това е и повода да е една от най-бързо разрастващите се компании в групата. Изглежда обаче, че поради метода си на развиване компанията може да се изправи пред повече проблеми в сравнение с позитиви, откакто се сблъсква с разпоредбите за нездравословните излъчвания в Европейския съюз (ЕС), споделя Bloomberg.

Според оценката на анализаторите от Evercore ISI, Dacia е трябвало да съобрази модела си от 2018 година с задачите на Европейски Съюз, преди да го пусне на пазара. Сега на компанията може да ѝ се наложи да обновява другите си модели, с цел да ги пригоди към новите правила, а " това би могло да навреди на рентабилността ", макар че Renault има реномето на компания, която съблюдава по-успешно регулациите спрямо съперниците си. Това написа в своя записка към вложителите анализаторът от Jefferies Филип Хучо.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Ще има санкции

Новите стандарти са предизвикателство за Renault, която се пробва да укрепи алианса си с японската Nissan, до момента в който в това време се сблъсква с намаляващото търсене на коли в Европа. Това беше и повода предишния месец компанията да понижи прогнозата си за резултатите за 2019 година

От 2020 година производството на автомобилните компании би трябвало да дава отговор на новите предели за въглеродни излъчвания, в противоположен случай са застрашени от санкции. Според един от вероятните сюжети на Jefferies, който приема, че забавянето в продажбите на коли ще продължи, санкциите на Renault заради отчасти неспазване на разпоредбите ще доближат 450 млн. евро, което е 17% от плануванаъа облага за идната година.

По принцип колите с марката Renault отделят по-малко въглероден диоксид поради по-чистите технологии, които употребяват, в сравнение с тези на Dacia. Но глобите важат за всички коли на производителя.

Dacia може да показа собствен хибриден SUV модел, с цел да потвърди, че работи в посока понижаване на излъчванията, настояват източници на Bloomberg. Оливър Мургет, който е шеф на продажбите в Renault, изяснява, че " Dacia надали ще остане по-назад от общите трендове за произвеждане на електрически коли ".

Румънската марка е част от Renault от 1999 година и постоянно е допринасяла за положителните резултати на френския производител. Най-евтиният ѝ модел, който не разполага с електрически механизъм за стъклата и радио, се предлага единствено в два цвята и стартира от към 8000 евро в Западна Европа. А това е под цените, които съперниците ѝ Fiat и Peugeot оферират за сходни модели.

Успех в Румъния

Според основния изпълнителен шеф на производителя на Peugeot - PSA, румънският производител е " златна кокошка ". Основана през 1966 година в тогавашната комунистическа страна, Dacia разполага с две индустриални бази в Румъния и Северна Африка. А продажбите ѝ образуват съвсем една пета от общите на Renault.

Сериозните вложения в хибридни и електрически технологии обаче могат да навредят на маржовете на компанията. Анализаторът в Evercore ISI Ернд Елингхосрт е на мнение, че задачите на Европейски Съюз ще костват на Dacia към 671 млн. евро през идващите две години, като компанията не може да си разреши да разчита доста на клиентите, на които ще опита да трансферира тези разноски.

Renault към този момент предлага електрически транспортни средства. Пример за това е моделът Zoe, чиято цена стартира от 23 хиляди евро. Компанията възнамерява и да продава хибридна версия на своя по-евтин модел Renault Clio през 2020 година А това е вероятен тест за евентуалното видоизменение на Dacia в производител на хибридни и електрически коли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР