Дъблин. Ирландия може и да признае Палестина като независима държава,

...
Дъблин. Ирландия може и да признае Палестина като независима държава,
Коментари Харесай

Anadolu Agency: Ирландия може и да „признае“ Палестина, ако преговорите продължат да се провалят

Дъблин. Ирландия може и да признае Палестина като самостоятелна страна, в случай че договарянията за двудържавно решение с Израел продължат да се провалят, съобщи министърът на външните работи на страната Саймън Ковъни в събота, предава Anadolu Agency .
Той направи коментара си по време на взаимна конференция в Дъблин с гостуващия палестински външен министър Рияд Ал Малики, който придружаваше президента на автономията Махмуд Аббас.
„ Направихме избор да не признаваме публично страната Палестина към този момент “, съобщи Ковъни, представен от „ Irish Times “.
„ Но в случай че тази безизходност в разговора продължи, ще бъдем принудени да преразгледаме тази наша позиция по явни аргументи, защото мисля, че и доста други страни в Европа ще го създадат “, добави той.
Според Ковъни Ирландия към този момент се е заела с признаването на палестинска страна като част от мирния развой. Въпреки това, в случай че договарянията сред Палестина и Израел продължат да се оказват безплодни, „ може и да се наложи да забравим втората част от това “.
Ал Малики и Аббас бяха в Дълбин в събота и се срещнаха също с министър-председателя Лео Варадкар, както и президента Майкъл Хигинс. След това те ще отпътуват за Ню Йорк, с цел да участват на Общото заседание на Организация на обединените нации през идната седмица.
Очаква се Аббас да се обърне към интернационалната общественост с апел да избави двудържавното решение в израело-палестинския спор или изцяло да се откаже от него.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР