ДЪБЛИН (AP) — Ирландският премиер Лео Варадкар призна поражението в

...
ДЪБЛИН (AP) — Ирландският премиер Лео Варадкар призна поражението в
Коментари Харесай

Ирландският министър-председател призна поражението си в гласуването на конституционните поправки относно семейството и жените

ДЪБЛИН (AP) — Ирландският министър председател Лео Варадкар призна провалянето в събота като две конституционни ремонти, които той поддържа, които биха разширили определението за семейство и премахнали езика по отношение на ролята на дамата в дома бяха ориентирани към отменяне в ранните преброявания на вота.

Варадкар, който настоя гласуването за регистриране на равенството сред половете в конституцията, като отстрани „ доста старомодния език “ и се опита да признае действителностите на актуалния фамилен живот, сподели, че е ясно, че промените са „ победени изцяло при уважавана изборна интензивност “.

„ Наша отговорност беше да убедим болшинството от хората да гласоподават с „ Да “ и ние явно не успяхме да го създадем “, сподели Варадкар.

Противниците настояват, че формулировката на измененията беше зле премислен - мотив, който наподобява закупи известност в последните дни на акцията. Гласоподавателите споделиха, че са комплицирани от въпросите, а други споделиха, че се притесняват, че измененията ще доведат до непр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР