Да знаете кои храни помагат най-ефективно за поддържането на нивата

...
Да знаете кои храни помагат най-ефективно за поддържането на нивата
Коментари Харесай

Осем храни, които поддържат кръвната ви захар в норма

Да знаете кои храни оказват помощ най-ефективно за поддържането на равнищата на кръвната захар в норма, е изключително значимо, изключително за хора с диабет.

Известно е, че признаците на диабет могат да бъдат следени благодарение на здравословен и уравновесен хранителен режим. Не всички храни, които една сходна диета включва, са способни да въздействат на кръвната ви захар. Някои храни, са изключително подобаващи, настояват английски специалисти, представени от в. Express.

Специалистът по хранене доктор Сара Брюър показва лист с някои от храните, които са най-ефективни за стабилизиране на равнищата на кръвната захар. Тя предлага всеки ден да се употребяват сред три и пет от посочените храни.

Бадеми

Бадемите оказват позитивен резултат върху равнищата на кръвната захар, засищащи са и могат да се употребяват без да доведат до напълняване, имат невисок гликемичен показател, богати са на протеини, нишки, " положителни " мазнини и антиоксиданти.

Шоколад

Черният шоколад способства за понижаване на инсулиновата устойчивост, при която клетките в тялото не реагират вярно на хормона инсулин - фактор, който в последна сметка може да докара до развиването на диабет вид 2.

Авокадо

Авокадото е богато на потребни мазнини, измежду които мононенаситени мастни киселини. Замяната на част от въглехидратите в храненето с тях значително усъвършенства контрола над кръвната захар.

Сладки картофи

Сладките картофи са по-добър вид от белите за хората с диабет. Ограничаването на приема на храни като бели картофи и бял самун с висок гликемичен показател и съдържащи така наречен " бързи " въглехидрати усъвършенства инсулиновата сензитивност.

Канела

Канелата съдържа субстанции, които покачват секретирането на инсулин от клетките и надлежно способстват за усъвършенстван надзор над диабета.

Вино

Червеното вино е богат източник на антиоксиданти като ресвератрол, които способстват за понижаване на нарасналите равнища на инсулина при диабет вид 2.

Чай

Чаят, по-специално зеленият и белият, съдържат антиоксиданти, които покачват инсулиновата сензитивност.

Зелени листни зеленчуци

Зелените листни зеленчуци като спанак и кейл обезпечават отбрана против обвързвана с възрастта недъгавост на макулата - честа причина за отслабено зрение при хора с диабет.

Отделно от това зеленчуци като зеле, бобови култури и някои грудкови растения като артишок съдържат субстанции, които намаляват равнищата на кръвната захар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР