Да завържеш разговор с някого може да е най-голямото предизвикателство

...
Да завържеш разговор с някого може да е най-голямото предизвикателство
Коментари Харесай

Ето как да разчупиш леда по тези 11 лесни начина

Да завържеш диалог с някого може да е най-голямото предизвикателство в избрани случай. Затова тези 11 съвета ще ви оказват помощ да извършите положително усещане и постоянно да можете да разговаряте с някой, който преди малко сте срещнали. 1. Покажете, че се интересувате от индивида, с който говорите. Хората обичат да приказват за себе си, тъй че да разчупите леда, оставете ги да приказват. Слушайте деликатно и се пробвайте да изглеждате заинтригувани в нещата, които ви споделят.

2. Избягвайте въпросите с отговор ДА/НЕ. Когато говорите с някого, се пробвайте да задавате по-обширни въпроси. Например, вместо да питате „ Прекарвате ли си добре? “, попитайте „ Как разбрахте за това събитие? “

3. Оставете другият човек да ви изясни нещата, за които не знаете. Ако той спомене нещо, което ви е ново, помолете го да изясни. Така диалогът ви ще продължи по-дълго.

4. Четете новините. Може и да не ви харесва, само че ще намерите за потребно да започнете диалог с нещо настоящо, вместо с некомфортна тишина. Опитайте с „ Чу ли какво се случи...? “

5. Споделете прекарване. Ако другият човек спомене нещо познато или сте ми нали през нещо сходно, не се стеснявайте да споделите. Така ще се сближите.

6. Бъдете почтено. Ако ви харесва да организирате дълги и смислени диалози, просто си кажете. Някои персонални въпроси също са разрешени, като да вземем за пример: „ От какво се страхуваш? “ или „ Какво най-вече харесваш на живота си? “

7. Учете се от най-хубавите. Кои са най-известните оратори от малкия екран или youtube, които следите? Научете се да задавате въпросите, които те задават; на кое да отговаряте; кои смешки са подобаващи.

8. Нахранете увереността им. Комплимент и усмивка правят чудеса. Комплиментите притеглят вниманието и интереса на момента. Но бъдете почтени и не преувеличавайте!

9. Никога не говорете за тези неща: вяра, аборти, политика и стопанска система. В това число може да включите и някогашните. Да, някогашните не са обичана тематика на никого.

10. Използвайте по-добра версия на нормалното: „ С какво се занимаваш? “ Например попитайте: „ Какво те държи зает/а в последно време? “ Така индивидът, с който разговаряш, ще може да се концентрира върху сферата, за която желае да приказва, а не за която е заставен.

11. Не сте сами. Помнете, че не сте единствените, които се усещат необичайно в сходни обстановки. Дори и тези, които наподобяват уверени, може да се усещат като вас. Така че, бъдете първите, които да разчупят леда. Заслужава си!

Източник: fakti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР