Да, затваряме ТЕЦ-а, защото не отговаря на екологичните изисквания и

...
Да, затваряме ТЕЦ-а, защото не отговаря на екологичните изисквания и
Коментари Харесай

САНДОВ ПОТВЪРДИ: Затваряме ТЕЦ Брикел

" Да, затваряме ТЕЦ-а, тъй като не дава отговор на екологичните условия и на европейските правила, не дава отговор на българското законодателство, а тези, които са виновни за това той да дава отговор на нормите, не желаят през годините да модернизират предприетиято ", това съобщи пред Българска национална телевизия Министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов във връзка решението на страната да затвори Топлоелектрическа централа " Брикел ".

" Все още не е затворен, само че ще бъде осведомен през днешния ден с надлежните документи, че би трябвало да затвори, да спре котлите и да чака за пломбиране на инсталациите ", продължи той.

Сандов добави, че няма да може да действа нито един от петте енергийни котли на ТЕЦ-а.

" Съседната брикетена фабрика може да работи, в случай че си обезпечи от друго място пара. Такова място има в непосредствена непосредственост ", сподели още министърът на околната среда и водите.

" Да приведе софтуерните си параметри в границите на българското и европейското законодателство, да няма неорганизирани излъчвания, да няма излъчвания, които излизат от цялата постройка и покривното пространство ", акцентира Сандов за събитията, при които предприятието може още веднъж да започва работа.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР