Да затегнат контрола над магазините и ресторантите препоръчаха на Българската

...
Да затегнат контрола над магазините и ресторантите препоръчаха на Българската
Коментари Харесай

Прокуратурата към агенцията по храните: Затегнете контрола!

Да затегнат контрола над магазините и заведенията за хранене предложиха на Българската организация за сигурност на храните от Върховната административна прокуратура. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Оттам подсетиха, че поради въведеното изключително състояние на 13 март поради разпространяването на COVID-19 от ВАП са изискали от БАБХ предприемането на незабавни ограничения по предотвратяването на нарушавания при предлагането на храни и хранителни артикули в обектите за търговия на дребно и заведения за публично хранене.

От прокуратурата получили информация за работата на инспекторите от отделите „ Контрол на храните “ при Областните дирекции по сигурност на храните на територията на цялата страна. Заради увеличаващите се случаи на пациенти с ковид и в отбрана на публичния интерес, прокурор от ВАП предложил на изпълнителния шеф на БАБХ да предприеме спомагателни дейности по усилване на контрола по осъществяване на наредбите в Закона за храните и с противоепидемиологични ограничения, открити със заповеди на министъра на опазването на здравето в границите на изключителното състояние.

Законодателството дава опция на БАБХ при поява на нова болест или риск за здравето да актуализира ефикасното осъществяване на формален надзор върху храните, припомнят от прокуратурата.

ВАП е изискала от изпълнителния шеф на БАБХ неотложно да бъде осведомена за взетото от него решение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР