Да застанеш зад една идея означава да я защитиш с

...
Да застанеш зад една идея означава да я защитиш с
Коментари Харесай

Защо да не защитаваме идеите си страстно?

Да застанеш зад една концепция значи да я защитиш с разбиране и същинска пристрастеност. Това нормално оказва помощ тя да се трансформира в действителен план, само че може да има противоположен резултат, в случай че шефът ви или останалите не споделят възгледите, които пропагандирате с нея. Докато сте буйно влюбен в концепцията си, събуждате инстинкта в себе си да я защитавате като малко дете. Грешка! Това ви слага в отбранителна позиция, която нормално се счита за по-слаба, написа Harvard Business Review.

Когато срещате рецензия, би трябвало да се изправите против нея, без да се защитавате. Защитните реакции отключват отрицателно и нападателно поведение в отсрещната страна. Добре е да защитавате концепциите си, само че не се палете до степен, в която да не слушате другите.

Един от главните атрибути на водачеството е да съумеете да си създавате почитатели. Бъдете подготвени да ги посрещнете, само че се подгответе и за възраженията против думите си. Всеки път, когато оферирате концепция сигурно ще има хора, които не я схващат или просто не им харесва. Дори и да смятате плана си за върха в кариерата ви, сигурно би трябвало да може да видите и не толкоз мощните му страни. Това ви дава опция да подготвите разумни причини, с които да понесете рецензиите. И ги изложете умерено. Това е методът да оставите усещане у другите за престиж и убеденст, че сте прав.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР