Да защити членовете на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър)

...
Да защити членовете на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър)
Коментари Харесай

Азис Разголи Душата Си Във Филм За Хомосексуални

Да отбрани членовете на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър) общността у нас – това е последното начинание на фолк идола Азис. Кралят на попфолка е измежду основните лица в документалната лента „ Ние сме тук “, написа „ Монитор “.

За близо 17 минути време се разпростира тематиката за правата на хомосексуалните членове на българското общество, като измежду представителите виждаме техни представители, евродепутата Ангел Джамбазки, създателите на „ София Прайд “ и задгранични бранители. Видеото демонстрира и мрачни моменти от годишните шествия за равни права на хомо, би и транссексуалните българи, които се организират в София от 2008 година насам.

„ В началото се стрясках от „ София Прайд “ и почтено казано бях срещу по какъв начин всичко е облечено в един скандал. Не одобрявам тези разголени гримирани хора, чупещи се, кършещи се под някакви звуци, пробвайки се да ни кажат нещо. Но се оказа, че това е единственият метод да кажем, че съществуваме. Защото в случай че сме тихи и кротки – това няма по какъв начин да стане “, декларира във кино лентата Азис.

Изпълнителят на „ Мотел “ споделя по какъв начин самият той е бил „ афиша и знаменосеца на цялото това нещо “, когато е изгряла звездата му.

„ Това беше шоубизнес, това беше част от облика ми, това продаваше ужасно доста. Но това продаваше мен, а не концепцията, че в случай че си друг, би трябвало незабавно да те одобряват “, изяснява той.

Според артиста българите одобряват хомосексуалността единствено при известните персони, а на доста места дефинират този вид хора като заболели.

„ Това не е болест. Това е даденост. Това е благословия “, отсече той. Костинбродския славей съпоставя реакцията на обществото с тази на татко си. Той обаче е на мнение, че родителят му с времето се е научил да е търпелив и да схваща LGBT общността, за разлика от множеството нашенци.

„ Вижте ме – не съм страшилище. Да, малко по-мургав съм. Да, моята половост не е като на комшията ви или като вашата. Но аз имам шест кучета, котки, таралеж… Грижа се за фамилията си. Имам ужасно доста другари. Това не ме прави по-различен от вас “, гласи най-силното слово на Азис в лентата.

Финалът на „ Ние сме тук “ е белязан от монолога на актрисата Цветана Манева от последната ария на попфолк артиста „ Позна ли ме “, който провокира скандал през септември.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР