Да защитаваш принципите си винаги е било по-лесно, отколкото да

...
Да защитаваш принципите си винаги е било по-лесно, отколкото да
Коментари Харесай

На Кирил Петков свободата на словото му дойде в повече – забрани коментарите на стената си

Да защитаваш правилата си постоянно е било по-лесно, в сравнение с да живееш съгласно тях. Премиерът Кирил Петков също влезе в категорията, при която се вижда по какъв начин ревностни бранители на дадени полезности, им е мъчно да ги приложат в своите дейности.

От през вчерашния ден ревностният бранител на свободата на словото и махането на цензурата Петков, се оказа със заключен профил във Facebook. Неговите почитатели нямат никаква друга алтернатива с изключение на да харесат или споделят постовете на българския министър председател.

Той евентуално е единственият глава на изпълнителна власт в Европейски съюз, при който хората в обществените мрежи не могат да изразят своето мнение. Стените на всички министър председател или президенти като Олаф Шолц, Марио Драги,Емануел Макрон, Педро Санчес, Борис Джонсън и така нататък и тъй наречените са налични за потребителите на обществените мрежи. Хората имат независимост на своите съждения и отзиви, по отношение на изявленията на властимащите. При Петков обаче към този момент не е по този начин.

Освен възбрана за коментиране, екипите на „ Продължаваме промяната” зорко наблюдават и „ хейта” по адрес на Петков и „ пречистват” стената на премиера. До преди няколко дни имаше десетки мненията под обявата за грешката на Петков за описа на Чехов, който в действителност е на Толстой. Днес те бяха свити до пет, несъмнено, всички позитивни и окуражителни към водача на Политическа партия.



„ Чистенето” на имидж през профила във Facebook е меко казано неуместно, само че пиарите на „ Продължаваме промяната”, обичащи се да се карат на публицисти, очевидно схващат по харвардски имиджмейкърството.

Логичният въпрос е дали с чистенето на сериозните отзиви към Петков през Facebook няма да се трансферира от обществените към всеобщите медии в България. Само преди дни „ експертите” на Политическа партия в медийната сфера, предложиха да се търси наказателна отговорност към публицисти извеждащи „ погрешни данни”. Последователността на събитията е притеснителна, а очевидно и свободата на словото на ръководещите стартира да им идва допълнително, въпреки да наподобява прекомерно рано за това.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР