Да защитавам своите хора, това е мой стил на работа.

...
Да защитавам своите хора, това е мой стил на работа.
Коментари Харесай

Радев към ДБ: След като за 8 месеца не е свършено необходимото, трябва ли да смятам, че сте путинифили под прикритие

Да пазя своите хора, това е мой жанр на работа. Когато се нападат хората към мен, аз не мога да си мълча, съобщи на срещата с представители на " Демократична България " президентът Румен Радев. И добави: " Кохортата към мен всички са приключили американски академии. А вашата кохорта е приключила руски академии ".
 
Модернизацията на армията би трябвало да бъде приоритет на всички политици, само че откакто за 8 месеца не е свършено нужното, би трябвало ли да считам, че сте путинифили под прикритие, обърна се президентът към " Демократична България ", които участваха в предходното постоянно държавно управление.
 
" На последните избори българските жители не гласоподаваха доверие на нито една политическа мощ сама да ръководи, в противен случай – Народното събрание е фрагментиран. Това прави напъните за лъчение на болшинство за решение на значимите проблеми пред българското общество един сложен, само че не неосъществим развой. Още повече, че с изключение на съставянето на държавно управление, пред Народното събрание стоят още доста други значими задания ", напомни президентът.
 
Няма да насроча избори за януари и февруари. Ще връча третия мандат след Нова година, тъй че изборите да са през март. Силно се надявам да не се стига до трети мандат. " Следя със угриженост това, което се случва в българския парламент и ми се коства, че не това чакат българските жители. Това, което чакаме всички, е консолидация за намиране на сполучлива формула за сформиране на ръководство, за решение на значимите проблеми ", сподели още президентът. Според него обаче борбата нараства и се чертаят нови разграничителни линии.
 
" Политическата система върви към накъсване ", посочи Христо Иванов и съобщи, че е нужен разговор, само че той да не е на безпринципна основа. Демократична България ще прави оценка по три критерии - правосъдната промяна, ясното отношение към въпросите на сигурността, рационален стопански запас, дали да съм се научили да водим разговор съдържателно и можем да демонстрираме самоограничения.
 
" Вие съвсем 8 месеца управлявахте, какво направи вашето държавно управление за модернизацията на армията ", попита президентът.
 
Христо Иванов отговори, че времето на ръководството, в което е взела участие Демократична България, е незадоволително. " Ние внесохме законодателни оферти да се сътвори фонд, в което да се натрупат средствата, които се отделят за модернизацията на армията. Това е комплициран развой, който не може да стане за една нощ ", добави той по отношение на модернизацията на отбранителните сили.
 
Не считаме, че сме атакували управлението на министерството на защитата. Путин има интерес от една разединена Източна Европа, счита съпредседателят на Демократична България. Ако българските служби имат информация, че едно или друго дейстиве ще вкара България във война, това значи, че незабавно би трябвало да се свика КСНС. Не съм сигурен, какъв брой е работлив този диалог, акцентира Иванов. Този вид разкрачени позизии не са в полза на България, счита Иванов.
 
" Крим е съветски ", е една фраза която тежи, съобщи Христо Иванов като подсети думи на президена от предизборната акция през 2021 година, че Крим е съветски.

Анексирането на Крим е в нарушаване на интернационалното право, само че съветските самолети изхвърчат от Крим, това е справедлива действителност, отговори президентът.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР