“Да започнем деня със Славейков” е една от инициативите по

...
“Да започнем деня със Славейков” е една от инициативите по
Коментари Харесай

Ученици ще започват първия си час с творби на Петко Славейков

“Да стартираме деня със Славейков” е една от самодейностите по време на Славейковите дни във Второ главно учебно заведение “Петко Рачов Славейков” (Второ ОУ) в Стара Загора. Всеки първи час от 12 до 20 ноември ще стартира с литературна творба от патрона на учебното заведение. Откриването на обичайните „ Славейкови дни‘‘ е на следващия ден от 12:30 часа, когато песента “Татковина”, по текст на Славейков и музика на Емануил Манолов, ще бъде оповестена за химн на учебното заведение. Ще бъде открита и галерия “Славейкови слънца “ с училищен рисунки.
Часът на класа по време на дните ще е под надпис “Мястото на П. Р. Славейков в българската история и литература “ в прогимназиалната степен на 13 ноември, а след седмица в начален стадий тематиката му ще е “Петко Р. Славейков - патрон на моето учебно заведение “.
На 13 ноември в Актовата зала от 12:40 и от 18:40 часа ще бъдат показани презентацията на Радосвета Банкова и есето на Жани Янев, седмокласници в учебното заведение, на тематика “Вдъхновени от Славейков “. В четвъртък, 15 ноември, ще бъде основан клуб “България живее в мен “. Фотоизложба за Стара Загора ще се открие в постройката на учебното заведение от 11:30 на 19 ноември, а вечерта от 18:00 ще стартира поетичната вечер “Златните стихове на П. Р. Славейков “ в залата на Регионална библиотека “Захарий Княжески “.
По мотив честването на патронния празник на Второ ОУ и със съдействието на община Стара Загора се афишира Вторият народен училищен конкурс " Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ ". Желаещите могат да се включат с есе, стихотворение, рисунка, снимка и презентация. Участниците са разграничени в четири възрастови групи - I-IV клас; V-VII клас; VIII-X клас и XI-XII клас. Крайният период за присъединяване е 30 ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР