Да започне дисциплинарно производство срещу главния прокурор Иван Гешев и

...
Да започне дисциплинарно производство срещу главния прокурор Иван Гешев и
Коментари Харесай

Демерджиев поиска дисциплинарно производство срещу Гешев

Да стартира дисциплинарно произвеждане против основния прокурор Иван Гешев и заместника му Пламена Цветанова. За това настоя правосъдният министър Иван Демерджиев и уточни повода за желаната дисциплинарка – отводът на прокуратурата два пъти да даде поисканата от правосъдното ведомство информация по отношение на поверка на проблемите към инцидентното систематизиране на делата.

Демерджиев, както и Иван Гешев, приказваха през днешния ден на конференция в Бояна, проведена от прокуратурата. Целта на форума бе да изясни какъв брой е погрешно решение за закриване на профилираното правораздаване.

От своя страна Гешев сподели пред прокурорите от цялата страна, че е подготвен да си подаде оставката, в случай че не е потребен на прокуратурата.

От думите на Демерджиев стана ясно, че правосъдното ведомство е изпратило писма до всички по-големи съдилища в страната по въпроса с разпределението на делата. Сезирани са също апелативните съдилища и апелативните прокуратури.

Едва през днешния ден, с писмо на Пламена Цветанова, на Министерството на правораздаването са показани настоящите все още правила за разпределянето на преписките и досъдебните производства на правилото на инцидентния асортимент в прокуратурата.

Информацията не е цялостна, тъй като не са показани заповедите на административните ръководители на прокуратурите по този въпрос.

В предлагането си до Висш съдебен съвет Демерджиев показва, че с дейностите и бездействията си, основният прокурор е нарушил условията на Кодекса за етично държание на българските магистрати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР