Да започнат повсеместни проверки за издаването на болнични листове е

...
Да започнат повсеместни проверки за издаването на болнични листове е
Коментари Харесай

А те, отиват да берат гъби... - Борисов нареди да започнат проверки за фалшиви болнични

Да стартират повсеместни инспекции за издаването на болнични листове е разпоредил тази заран министър председателят Борисов. Това заяви самият той по време на представянето на резултатите от последното проучване за контрабандните цигари в България през първото тримесечие на 2019 г. Поводът за нареждането? „ Научих, че на годишна база нарастването на болничните е с над милион и половина. От два милиона, издадени през предходната година, тази година болничните към този момент са три милиона и половина. ”, разяснява Борисов и насочи строго предизвестие: „ Искам да предупредя медиците - дано не стигаме до арести за подправени болнични! ” 

Според него зачестяват случаите на хора, които вземат болнични без причина с ясното схващане, че работодателят и бюджетът ще им заплащат през това време. " А те отиват да берат гъби или нещо друго ", сподели министър председателят.

" Тази процедура би трябвало да спре, тъй като доста браншове от стопанската система страдат от това. Такъв напън за нарастване на приходи и заплати има в цялата страна, че всеки лев допълнително влезнал в бюджета ни е значим ", добави той.

Борисов направи и лек разбор по съответната тематика на събитието, в което взе участие – за контрабандата на цигари.

Според него политическото безпокойство във времето към последните евроизбори е довело до леко повишаване на контрабандата на цигари в някои градове от страната. Преди това тази тематика бе наранена от шефа на Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов. Борисов взе думата от него и уточни, че по този начин е било и по времето на премиерстването на Пламен Орешарски и рецесията с КТБ. " Веднага се вижда от диаграмите, че има леко повишаване на контрабандата с цигари през това време ", сподели той. 

На база на триумфите на България в битката с контрабандата на цигари - едвам 3,8% за първото тримесечие на 2019 година при 34,5% през 2010 година, е стартирана концепцията за основаване на Европейски център за битка с контрабандата, заяви Борисов. Намерението е представители на институциите ни като Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, Главна прокуратура, Агенция " Митници " и други да предадат опита си на непознати сътрудници. " Ханс Тимерманс също ни поздрави за тези триумфи, вие виждате, че България има най-ниски индикатори в целия Европейски Съюз. Остава в този момент с петрола и горивата да създадем същите проучвания ", сподели министър председателят.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР