Да заменим с ходене пътуването с кола или градски транспорт

...
Да заменим с ходене пътуването с кола или градски транспорт
Коментари Харесай

Кога ходенето е наистина добра тренировка

Да сменяем с вървене пътуването с кола или градски превоз при всяка комфортна опция е една дребна, само че в действителност доста значима стъпка към по-здравословния метод на живот. Най-обикновеното придвижване с краката, на което се учим още на годинка, е много подценяван метод освен за напредване, само че и за поддържане на форма.
 За 10-те хиляди крачки дневно и килограмите
За 10-те хиляди крачки дневно и килограмите

Можем ли да отслабнем с вървене

Знаем за целесъобразните 10 000 крачки дневно , само че знаем също, че през доста от дните те са сложни за осъществяване поради невъзможността да отделим задоволително време за тях. Дори да не реализираме този резултат обаче, можем още веднъж да си създадем страхотна подготовка, изключително в случай че изпълняваме следните правила.

Темпо

Добре е да забързаме крачката освен когато гоним автобуса. Ако последователно покачваме темпото на вървене от постепенно към бързо, това подкрепя по-ефективното горене на калории и изгодите от нашите крачки.
 Снимка 483013

Учени от Northwestern University Feinberg School of Medicine в Чикаго изясняват, че в случай че можем да приказваме, само че не можем да пеем, до момента в който вървим, значи правим подготовка със междинна активност. За най-хубав резултат върху метаболизма би трябвало да вършим сред 100 и 130 крачки на минута .

Позиция

Тя е доста значима освен при тичането, само че и при ходенето. За да не се изморим прекомерно бързо, би трябвало гръбнакът ни да е изправен, също както и раменете. По този метод имаме опция и да дишаме по-дълбоко, и да одобряваме нужния ни О2.

Препятствия

Кардио тренировката ще бъде още по-ефективна, в случай че по пътя си минаваме през стълбища и изкачвания да вземем за пример. Те изискват смяна в темпото и натоварването, като по този метод резултатът се ускорява.
 Снимка 483011

Компания

Според психолози, постоянно е по-добре да упражняваме с един или няколко сътрудници. По този метод освен ни е по-приятно, само че и не се даваме по този начин елементарно на умората и оправданията. Същото важи и за ходенето, от което са ни нужни единствено 30 минути дневно, с цел да подобрим настроението и общото си здравословно положение.

Правилно време

Именно неговата липса е най-честото опрощение да пропущаме разходките. А те са най-препоръчителни незабавно след хранене. С тях заобикаляме внезапното повишаване на равнищата на кръвна захар поради употребяваната храна.
 Снимка 483015

Умен асистент

Дори да одобряваме smart гривните и часовниците като предната непотребна джажда, с техните функционалности за следене на движение, пулс и крачки могат да влязат в ролята на нашата спомагателна мотивация, написа The Healthy.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР