„Да забравиш и пренебрегнеш, че си председател на парламента в

...
„Да забравиш и пренебрегнеш, че си председател на парламента в
Коментари Харесай

Карадайъ: Караянчевщината няма място в българския парламент

„ Да забравиш и пренебрегнеш, че си ръководител на Народното събрание в парламентарна република и да се изявяваш като квартален партиен функционер, значи да извършиш политическо закононарушение против републиката и това историята няма да елементарни “. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на дебатите по настояването за предварително освобождение на Цвета Караянчева от председателския пост, съобщи БГНЕС.

„ Настояваме за предварителното освобождение на Цвета Караянчева заради редовно несъблюдение на отговорностите си като ръководител на Народното събрание, нарушение на конституцията, уронване на престижа на институцията и подкопаване на устоите на парламентаризма и демокрацията “, уточни Карадайъ.

„ За 10 години сме разбрали, че ГЕРБ са ненадминати в арогантността си и за това надали ще се поправят. Осланяйки се на мантрата: „ Много сме, мощни сме “, от ГЕРБ ще изчакат да мине гласуването и самозабравили се ще продължат по пътя, само че ще пропуснат опцията да покажат, че могат да се поправят и тъкмо ГЕРБ, които се опасяват толкоз доста от длъжностен кабинет, да създадат неизбежно случването му. Всичко това ще докара до неустойчивост в страната и всяко последващо държавно управление би трябвало да има избавителен проект, при условия непознати за страната от 20 и повече години “, добави още водачът на Движение за права и свободи.

Според него Цвета Караянчева е „ блестящо въплъщение на ГЕРБ “ и с последните си изяви го потвърждава. „ Агресивно говорене, надменно държание и острият звук ще останат като съществени характерности на ГЕРБ за последните години “, счита Мустафа Карадайъ, съгласно който българските жители не желаят повече никой да ги наставлява и да ги навиква.

„ Вярваме, че лица като госпожа Караянчева и караянчевщината нямат място в българския парламент и в българската политика “, приключи изявлението си той. /БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР