Да внимаваме да не бъдем обвързани с неизгодни договори по

...
Да внимаваме да не бъдем обвързани с неизгодни договори по
Коментари Харесай

Офертите за „Черния петък” крият рискове - вижте какви

Да внимаваме да не бъдем обвързани с неизгодни контракти по време на акцията „ Черен петък ”. За това приканват от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП). Съветът, който ни дават, е, в случай че да вземем за пример от нас се изисква да подпишем контракт за по-дълъг интервал от време, с цел да можем да се възползваме от по-висок % понижение, деликатно да прочетем с какво тъкмо се обвързваме.

От Европейския потребителски център в България пък напомнят на потребителите да ревизират уеб страниците и страниците в обществените мрежи, от които пазарят, тъй като от време на време се случва те да са подправени, а зад тях да стои фиктивен търговец.

Освен огромния брой преференциални и дългочакани покупки по време на акцията „ Черен петък ”, доста повишение има и при сигналите за нелоялни практики от страна на търговците.

Константин Арабаджиев от Комисията за отбрана на потребителите споделя, че когато акцията се е популяризирала и в България хората са купували основно техника и облекла. С годините обаче това се трансформирало и през днешния ден всеки може да се възползва от преференциалната цена на телекомуникационни услуги, билети за събития, самолетни билети и най-различни артикули. Това обаче крие и огромни опасности, предизвестява той и показва, че един от постоянно срещаните клопки по време е да бъдеш привързан с неблагоприятен контракт.

Игнат Арсенов от Европейския потребителски център в България пък напомня, че правото да върнеш една стока в 14-дневен период, да се откажеш от покупката, да направиш претенция или да се възползваш от гаранцията при положение, че стоката се скапе, са права, които имаме в съвсем всички случаи, когато пазарим онлайн. Изключение вършат доста дребен кръг от артикули като да вземем за пример храна и долни дрехи.

Аренов напомня също да ревизираме деликатно от кой уебсайт пазарим и дали в него има контакти за противоположна връзка. Понякога се оказва, че интернет страницата е подправена.

Всеки консуматор, който има подозрения за избрани търговци, или артикули, може да се обърне на горещия телефон на Комисията за отбрана на потребителите - 070011122. А при открити нарушавания от страна на интернационалните търговци и онлайн платформи сигнали могат да бъдат подавани на уеб страницата на Европейския потребителски център, както и на телефон 02 986 76 72. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР