Да внесем китайци, които да преборят наглите джебчии, които си

...
Да внесем китайци, които да преборят наглите джебчии, които си
Коментари Харесай

Китайско „чудо” срещу джебчиите у нас

Да внесем китайци, които да преборят наглите джебчии, които си скиторят неосъдени с години у нас. Такова предложение плъзна в обществените мрежи през днешния ден след публикуваната информация, че някоя си крадла Събка била тръшната от ловки китайски туристи във Велико Търново.



Не може да се отхвърли, че Министерство на вътрешните работи общително ни предизвестява постоянно за заплахата да бъдем преджобени – сезонно, празнично и така нататък. Въпреки че от години се знае за цели кланове, които се препитават по този метод, до ефикасни присъди обаче съвсем не се стига. Защо ли? Ами, тъй като се оказва, че този тип закононарушение било доста мъчно доказуемо, настояват всякакви специалисти от правораздавателната система.

Така станахме отново за смях пред чужденците. Направи ни на карикатури крадлата Събка, необмислено протегнала ръка да обере потомка на 5000-годишна цивилизация посред старопрестолно Търново. За момент обаче солидарните китайци демонстрираха на наглата нашенка по какъв начин може да бъде изкусно тръшната, посягайки на непознатото.

Любезните ни посетители от Поднебесната империя предадоха крадлата на Министерство на вътрешните работи. И добре, че си отпътуват незабавно, та нямат да дочакат развръзката на този случай. А тя ще е в интерес на крадлата, сочат досегашните резултати от опитите за кавга с този тип предстъпници.

Под 6% е разкриваемостта на тези закононарушения, по публична информация на Министерство на вътрешните работи. Униформени, следователи и обвинители по формулировка се оправдават, че законите ни не са задоволително положителни за битка против „ бъркащите с лява ръка в десен джоб”. Традиционно те се опират на член 194 алинея 1 от Наказателния кодекс: „ Който отнеме непозната движима движимост от владението на другиго с желание да я присвои, се санкционира с отнемане от независимост до 8 години. “ В маловажни случаи като джобенето, наказването е затвор до 1 година, санкция или пробация”. Истината е обаче, че има и други сформира в Наказателен кодекс – за „ проведено, планувано и в сговор” действия, които при предпочитание за премахване на този десетилетен проблем, могат да се употребяват.



Джебчийството се трансформира в занаят за значително представители на тези незаконни среди. Безброй репортажи и следствия в последните 30-тина години описват и демонстрират по какъв начин потвърдени крадци живеят в разкош и лукс в разнообразни краища на страната.

„ Те са кардараши oт клана на джебчиите и владеят играта с облагата от обири на пари и непознати движимости. Живеят в Елин Пелин, Петърч и Костинброд. Те са без обучение и без непрекъсната работа, само че се къпят в лукс и живеят в покои за стотици хиляди”, описа наскоро в собствен репортаж нова тв. И сподели палатите на съответни хора, разказите на съседи очевидци и така нататък Е, до през днешния ден тези наедрели от незаконния си бизнес хора, си живеят на необятно и на умерено. И освен в посочените градове и села, а и в доста други – Левски, Радомир, Перник, Игнатиево и други. Не ни стига това, ами за похлупак у нас взеха да идват и подкрепления на джебчиите от Румъния.

Публична загадка е и износа на джебчии в чужбина, където да заработват повече. Става въпрос за цели фамилии, в които майките образоват децата и така нататък. Така те предават „ занаята”, уменията и ловкостта да крадат от потомство на потомство. От тях пропищяха мирни жители във Виена, Англия, Холандия и други., само че там някои бяха хванати и наказани. В Лондон преди време три нашенки бяха хванати по какъв начин тарашат инвалиди и слепи хора в публичния превоз.

Примерите са безчет, само че главният въпрос е – докога ще поносим и ще се срамим от тези безобразия и бездействия?!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР