Да влезем във форма отново след коледните и новогодишните празници

...
Да влезем във форма отново след коледните и новогодишните празници
Коментари Харесай

Как да влезем във форма след празниците

Да влезем във форма още веднъж след коледните и новогодишните празници може и да се окаже лесна задача, стига, несъмнено да имаме мотивация. След приемът на по-голямо количество храна и алкохолни питиета през празниците, фитнес-инструкторът Радо Вълчев разкри пред Novini.bg препоръки за битката с непотребните килограми

. „ Препоръчвам по-голяма консумация на вода, за дами 3 литра, за мъже 4-5 литра. Масово не се употребява повече от 1 литър, което е неверна процедура. Когато се употребяват прекалено много въглехидрати, и не се пие задоволително вода, стартират да се задържат повече течности и да се натрупат килограми. Ако има и сол към тази храна, това трупане се усилва. При прибавянето на повече сол съм храната, би трябвало да приема и повече вода, която измива тази сол “, показа фитнес-инструкторът за златното предписание за хидратация на организма.

„ Много неверно мислене е, че по-големият банкет на вода, води до задържане на течности. Всъщност се случва противоположното. Когато не се одобряват течности, се задържа повече вода. Това е функционалност за оцеляване на тялото, защото не му се набира нужното количество вода. Препоръчвам на тези, които са решили да хапнат повече от празничните трапези, или желаят да смъкват килограми по-късно, преди хранене да изпиват 200-300 мл вода. Това количество понижава апетита на 50% “, посъветва експерта. „ Джинджифилът също оказва помощ за свалянето на килограми. Подпавката усилва температурата на тялото, по този начин човек гори малко повече мазнини “.

Специалистът предлага той да бъде прибавен към вода, за по-лесно асимилиране от организма. „ Препоръчвам на всички, които ще смъкват занапред от тежестта си, да вършат кардио всеки ден. Резултат може да се реализира от 20-30 минути кардио, от вида на велоергометър(колело) и понижаване количеството банкет на храна “, предложи Радо Вълчев. „ Калорийният банкет за дами би трябвало да е приблизително сред 1500 и 2000 калории. Приемът на калории не би трябвало да е под 1500, тъй като тогава пада имунната система. Ако при този режим няма резултат, по-добрият вид е не гладуването, а увеличението разхода на силата посредством тренировки. Може да се тренира и заран и вечер, всичко е въпрос на мотивация. Често работещите хора се оправдават с отмалялост, само че със започването на ежедневни тренировки за две седмици тялото влиза в темп. След това тренировката към този момент е разтоварваща. Нека всеки прави извършения, без значение дали във фитнес зала или вкъщи “, прикани фитнес-инструкторът.

„ Най-добрият вид за уравновесено меню, с което ще се смъкват няколко кг след празниците е следното. Сутрин може да се хапва сладко, защото в ранните часове на деня инсулина се повишава по-трудно, а тялото е гладувало цяла нощ. Тогава храната отива за сила и няма по какъв начин да се натрупат мазнини. На обяд е по-добре да се хапва протеин, да вземем за пример пилешка или телешка пържола със салата и комплицирани въглехидрати, като варени картофи, варен ориз, черен самун “, разкри експертът.

„ Салатата е наложителна, защото зеленчуците оказват помощ на усвояването на протеина и месото.Следобед се предлагат сурови ядки, орехите и бадемите са най-полезни. Средно сред 70-100 грама, само че не повече. За вечеря омлет със салата. Не е вярно да се ядът плодове като десерт, защото захарта на плодовете, т.н фруктоза се отсрочва в мазнини. Нека плодовете да са като междинно хранене, сред закуската и обяда или обяда и следобедната закуска, сред 2-3 часа следобяд. По потребни са ябълките, грейпфрутите и кивито. Най-добре е последното хранене да не е по-късно от 20:00 часа, а в случай че след вечеря човек изпитва апетит, малко обезмаслена извара е най-оптималният вид за защитане на организма “, приключи Радо Вълчев.

тагове фитнес- инструктор форма здраве празници
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР