Да върнеш надеждата на едно семейство, след като избавиш детето

...
Да върнеш надеждата на едно семейство, след като избавиш детето
Коментари Харесай

Посолството ни в Белгия спаси българин, станал жертва на трафик

Да върнеш вярата на едно семейство, откакто избавиш детето му от неволя. Това е история за компликациите и перипетиите увенчана с благополучен край, посредством намесата на дипломатическото ни посланичество в Брюксел, оповестиха от Министерство на външните работи.

След лъжливи обещания за положително възнаграждение, българин отпътува да работи в Белгия. Младият мъж, който би трябвало да бъде ангажиран в бранша на селското стопанство, попада в същинска невъзможност, трансформирайки се в жертва на трафик. В опит да му оказват помощ, родителите му се свързват с Местна комисия за битка с трафика на хора в Пловдив. Структурата си партнира с Националната телефонна линия за битка с трафика на хора по случаи за евентуални жертви на трафик на хора.

„ Опитахме за жалост несполучливо да изпълним контакт и с неправителствени организации на локално равнище, с цел да помогнем на мъжа и да го настаним в сигурна за него среда “, споделя секретарят на комисията Таня Иванова.

Последната вяра се оказва посолството на България в Брюксел. Със случая се заема консула Малин Месалски. Благодарение на неговата интервенция, сънародникът ни към този момент пътува назад за България.

„ Искам да благодаря на господин Месалски за професионализма, съответната и бърза реакция, хуманното отношение и вниманието, с което се отнесе към случая. Сигурна съм, че не е първият, нито последният път, в който господин Месалски оказва помощ на наш съотечественик изпаднал в неволя надалеч от родината си, тъй като добрината е качеството, което човек има и носи вечно в себе си “, написа в писмо до посолството Таня Иванова.

Секретарят на пловдивската комисия за битка с трафика на хора благодари сърдечно и от името на цялото семейство на мъжа, който благодарение на дипломатическото посланичество към този момент е сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР