Да уловиш слънчевите лъчи, за да заредиш телефона си или

...
Да уловиш слънчевите лъчи, за да заредиш телефона си или
Коментари Харесай

Зелена светлина: Соларни щори

Да уловиш слънчевите лъчи, с цел да заредиш телефона си или пък да си осигуриш осветяване. Нищо ново в концепцията. Соларните панели навлизат в всекидневието на от ден на ден хора. Но не от всеки покрив става слънчев парк. Тогава за какво прозорците да не улавят слънчевата сила. И за какво фотоволтаичните панели да не са част от... щорите?

Евген Ерик, създател на компания за слънчеви щори: Около 60 % от популацията не разполага с подобаващи покриви, върху които да бъдат сложени слънчеви панели. Така че прозорците остават единствена опция за производство на зелена сила. Нашите щори са решение на казуса, те могат да генерират оптимално количество сила от прозореца.
Украинско откритие. Разработката лишила две години. Щорите са подобаващи с изключение на за къщи и за дребни жилища. Върху ламелите има вградени слънчеви кафези. Щорите могат да бъдат външни или вътрешни. Ако се инсталират на фасада с южно ревю, тогава един квадратен метър от тях може да създава 100 - 150 вата за един час.

Евген Ерик, създател на компания за слънчеви щори: Нашата система към този момент е генерирала 11 000 вата.
Произведената сила може да се съхранява в акумулатори, които обезпечават зареждане и след залез слънце. Върху ламелите има вградени датчици, които реагират на слънчевата светлина. Това разрешава на щорите да следват лъчите и да извличат оптимално количество сила от слънцето.
Евген Ерик, създател на компания за слънчеви щори: Вземете да вземем за пример Канада. Слънцето там е доста блестящо, даже през зимата. Дори, в случай че е минус 40 на открито. За това в къщите има щори. Но слънцето е тъкмо над хоризонта и слънчевите панели не могат да употребяват този вид слънчева светлина. А панелите, които ние произвеждаме, могат елементарно да откриват най-подходящия ъгъл за хващане на слънчевата светлина, по тази причина те са подобаващи и за северните страни.
Щорите се ръководят автоматизирано посредством мобилно приложение. Освен че улавят слънчева сила, те могат да извършват и команди - да се подвигат или спускат отдалечено. Технология, напълно подчинена на ритъма на слънчевата светлина. Следва я, улавя я, трансформира я в сила, с цел да достави уют във вътрешните пространства по този начин, както могат да вършат единствено слънчевите лъчи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР