Да участват в управлението на ученическите бази за отдих поискаха

...
Да участват в управлението на ученическите бази за отдих поискаха
Коментари Харесай

Всяко дете има право да почива в ученическите бази срещу 16 лв. на ден

Да вземат участие в ръководството на ученическите бази за отдих желаеха от инициативния комитет „ Да върнем ученическите лагери на децата “ , тъй като то не е транспарантно.
 
Представители на инициативния комитет се срещнаха с депутатите от две парламентарни комисии - по обучение и просвета и за взаимоотношение с неправителствените организации, както и със зам.-министъра на образованието Деница Сачева.
 
От 165 бази, при основаването на сдружението „ Ученически отдих и спорт “ през 2005 година, единствено 50 са работели, а в този момент са едвам 30. Това стана ясно по време на взаимното съвещание на двете парламентарни комисии.
 
Едно от настояванията на инициативния комитет „ Да върнем ученическите лагери на децата “ е ръководството на тези бази да стане по-прозрачно, съобщи ръководителят на Комитета Анастас Величков.
 
Лагерите не се провеждат да са потребни за учениците, в тях липсва учебен детайл, сподели още той. Според Величков малко родители знаят, че всяко българско дете има право да почива в ученическите бази против 16 лева дневно , а им се оферират по-скъпи училищен лагери от туристическите компании.-->
 
 / ThinkStock/Getty Images

26 000 деца са почивали в тези бази през предходната година, посочи зам.-министърът на образованието Деница Сачева и разясни, че страната отпуска на сдружението по към 1 млн. лв. годишно.
 
Работна група ще търси способи за развиване на сдружението, ръководещо ученическите бази за отдих, а след месец ще регистрира свършеното пред същите парламентарни комисии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР