Да, той напусна страната един от първите от групата топ-мениджъри

...
Да, той напусна страната един от първите от групата топ-мениджъри
Коментари Харесай

Бившият вицепрезидент на руската „Сбербанк” неочаквано се оказа в САЩ

„ Да, той напусна страната един от първите от групата топ-мениджъри на банкта, което шокира чиновниците. След него изчезна и старшият вице-президент и механически шеф Давид Рафаловский ”, споделя пред „ Ведомости ”, източник от „ Сбербанк ” – следващата съветска финансова институция, попаднала под глобите първо на Англия и Съединени американски щати, а в този момент и на Европейски Съюз, през която се осъществяваха заплащанията по енергийния експорт на Русия. Банката затвори офисите си в Европа, а дъщерните ѝ сдружения в Европейски Съюз са пред банкрут.

Лев Хасис има американско поданство и съгласно източника на „ Ведомости ” е отпътувал за Съединени американски щати незабавно след началото на войната в Украйна или даже дни преди нахлуването. Той работи в „ Сбербанк ” от 2013 година, откакто е бил топ-мениджър в комерсиалните вериги X5 Retail Group и Walmart.

На 15 февруари банката заяви, че от 1 юни Хасис ще напусне поста си на вицепрезидент, само че ще продължи съдействието си със „ Сбербанк ” като съветник и даже ще оглави холдинга за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР