Да ти се осуети почивката е изключително неприятно преживяване. Особено

...
Да ти се осуети почивката е изключително неприятно преживяване. Особено
Коментари Харесай

Когато счупената джанта носи късмет

Да ти се осуети почивката е извънредно неприятно прекарване. Особено дълго чаканата. Миналото лято със брачната половинка ми и двете ни деца потеглихме към слънчевия плаж в Бургас. Едва бяхме стигнали в региона на Кремиковци, когато, заслушан в приятното лятно парче по радиото, пропуснах една грапавина на платното и чух изключително противен и прочут звук – джантата беше потърпевша.

За страдание, беше съществено изкривена и не беше допустимо да продължим.

Знаете, че това е много изнервяща обстановка, когато си на път с дребни деца, а температурата надвишава 30 градусa. Започнах да си представям какво ме чака, вместо прелестен път към морето. Трябваше да намеря нови джанти, а в случай че гумата е потърпевша – и гуми, след което сервиз, където да ги сложат, и всичко това по никакъв начин нямаше да ми излезе на ниска цена. Освен това не желаех да се поверявам на чужд сервиз – имах място, където вървя от години, и не желаех да пожертвам някой да се възползва от непредвидената обстановка, с цел да вземе по-висока от естествената цена.

В този миг моят непосредствен другар – Явор – инцидентно ми звънна за нещо. Помолих го да ми помогне, тъй като си спомних, че живее наоколо. Той сподели, че има супер концепция и потегля незабавно. След 20 минути беше при нас и сподели, че знае ужасно място за елементи втора ръка, които са преференциални. Предлагали и промяна на старите елементи с нови, на място – бързо и елементарно.

Първите няколко минути бях песимистичен – в никакъв случай не бях пазарувал елементи втора ръка за автомобила си.

Но защото заниманието на Явор са колите, можех да бъда сигурен, че когато предлага нещо, знае защо приказва. Запътихме се към въпросния магазин на име Carco, което се оказа много близо. Оказа се, че счупената джанта носи шанс – тъй като се срещнах с услугите на в действителност страховит бизнес. Посрещна ни общителен чиновник, незабавно откри модела джанти, който беше нужен, а аз останах зинал какъв брой по-ниска беше цената им, без да се разграничават от моите.

Тук ще вмъкна скоба – хубавото на частите втора ръка е, че са минали теста на времето и можем да бъдем сигурни, че в действителност са качествени, защото са утвърдени от първичния си производител, след което от притежател, а в следствие и от новия снабдител, когато към този момент са втора употреба.

Смених джантата на място, освен това много бързо, а до момента в който чакахме, разговарях с останалите чиновници – оказа се, че складът им е скрита съкровищница. Разполагат с вътрешно съоръжение, горивни системи, гуми, джанти, мотори и впрочем. Въобще – от най-необходимите неща, до аксесоари за улеснение и галене. Разбира се, не е нужно да отидеш на място – имат и комфортен онлайн магазин с богат подбор. Виж тук: https://carco.bg/marka/

Както се споделя – скриха ми шапката, а аз не съм човек, който се впечатлява елементарно, когато става дума за автомобила ми.

Не обичам да имам огромни разноски по него и до момента не се бях замислял какъв брой практични са частите втора ръка. Всичко е добре, щом приключва добре – джантите ни бяха заменени бързо на супер цена, тъй че ние поехме назад към морето, а с помощта на Явор открих новото си обичано място за автомобила – Carco което предлагам с две ръце.

Автор: Огнян Велев

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР