Да ти плащат, за да се върнеш вкъщи и да

...
Да ти плащат, за да се върнеш вкъщи и да
Коментари Харесай

Японска компания плаща допълнително на служителите си, за да се... наспиват

Да ти заплащат, с цел да се върнеш у дома и да се наспиш? Вероятно това звучи като същинска полуда, само че за една компания, основана в Токио, си е самата истина.

Темата за почивката и нужното доспиване е необятно обсъждана в Япония, където огромна част от хората на пазара на труда работят продължителни изключителни часове.

Това важи и локалната компания Crazy, която дава обещание да възнаграждава с по 570 $ годишно всеки собствен чиновник, който спи най-малко шест часа през нощта. И тези средства ще могат да бъдат употребени за храна в заведението на компанията, описват от Световния стопански конгрес.

Казухико Морияма, който е основен изпълнителен шеф на компанията, счита, че Япония " има потребност от ново отношение към съня ".

В страната работната просвета включва продължителни часове на тежък труд, като доста чиновници са склонни да загърбят личните си потребности за положителното на компанията, за която работят.

Това обаче докара до един феномен, който в страната се назовава кароши. С тази дума се отбелязват смъртните случаи вследствие на рисково недоспиване.

През 2013 година един подобен съумява да притегли вниманието на японците - 31-годишният публицист Мива Садо умира от сърдечна непълнота след 159 часа ексклузивен труд за месец.

Идеята на Морияма е компанията Crazy да даде добър образец в Япония и да накара чиновниците и работодателите да извърнат по-голямо внимание на този проблем.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР