Да, така е – по този начин лидерът на НФСБ

...
Да, така е – по този начин лидерът на НФСБ
Коментари Харесай

Симеонов не смята, че за пропуснатите данъци от хазарта отговорни трябва да са Борисов и Горанов

Да, по този начин е – по този метод водачът на НФСБ Валери Симеонов се съгласи по тематиката " нов закон за хазарта ", че трябвало Божков и сътрудниците му в Efbet семейство Найденови да се скарат, с цел да се разбере, че държавната хазна можела да печели доста повече, написа Actualno.com.

Валери Симеонов обаче отхвърли да е приказвал с Найденови, само че акцентира пред Българска национална телевизия, че " незабавно се възползвал ". Но на въпрос би трябвало ли да се стигне по-далеч от Държавната комисия по
хазарта (ДКХ), Симеонов отвърна, че не счита, че би трябвало да се стигне по-далеч – до министъра на финансите Владислав Горанов и премиера Бойко Борисов. Като причина някогашният вицепремиер уточни интервютата на Васил Божков, в които той не споделил непосредствено имената на Борисов и Горанов. " Ако имаше някакви обстоятелства, щеше да ги изкара нескрито ", счита Симеонов, съгласно който животът на Божков от бизнес позиция е застрашен и е притиснат до стената, т.е. предприемачът щял към този момент да приказва, в случай че имало какво. Депутатът не пропусна да насочи и лека рецензия към прокуратурата, че не работила по-бързо и позволила Божков да избяга в ОАЕ.

" Не пазя нито Борисов, нито Горанов, нито Красен Кралев ", посочи Симеонов пред Българска национална телевизия. И видя в " недовиждането на страната " по отношение на таксите от
хазарт за 5 години единствено боязън – от Васил Божков. Бившият вицепремиер видя боязън и измежду политиците от предприемача. " Политиците не са по-различни от елементарните хора – те не са ангели небесни, които са по-предпазени ", съобщи водачът на НФСБ.

Няма никакъв смисъл от това разсрочване. Така Симеонов разяснява за какво в последна сметка не беше разрешен гратисен интервал за влизане в действие на изискванията на закона. По-точно – да има три месеца интервал за взимане на лицензите на частните лотарийни оператори, което оферираше в началото някогашният вицепремиер, само че в този момент към този момент този период беше махнат и лицензите се стопират незабавно след обявяване на закона в Държавен вестник, както и срокът за заплащане на към момента неплатените облаги да е закрепен и да има наложени условия.

Съгласно новия закон, който следва да бъде обнародван в Държавен вестник, с цел да влезе в действие, хората, които до този миг са спечелили от частни лотарийни игри, ще би трябвало да си търсят сами облагите оттук-насетне. Първоначално Симеонов оферираше друго –
лотариите да заплащат всичко вкупом най-късно до 30.06.2021 година, а в случай че не могат – разсрочено до 31.12.2025 година, като това се прецизира с контракт сред съответната лотария и съответния печеливш. Ако и след 31.12.2025 година има неизплатени облаги, те се покриват от банкова гаранция, която операторите на лотарии обезпечават 30 дни след влизането в действие на настоящия закон. Само че всичко това е навън от поправките – в този момент облаги се търсят " според одобрените игрални условия и правила за съответната игра ". Или както сподели Валери Симеонов незабавно след приемането на закона на второ четене – всеки спечелил си завежда дело, в случай че не му платят парите!

Самият Симеонов уточни, че законът минал без нито едно изявление, което значело, че всички били съгласни, че за този законопроект било " назряло времето ". И продължи с изложение на хазартната взаимозависимост от
лотариите. Другият мотив на вицепремиера е следствието за неплатени налози от хазартния бизнес на Васил Божков.

Същевременно, в отговор на въпрос какво ще стане с Нова телевизия откакто бъде признат Закона за хазарта Кирил Домусчиев отговори, че до момента в който не влезе дефинитивно в действие, Нова ТВ ще извършва контракта си с " Национална
лотария ". Той добави, че прекратяването на контракта няма да се отрази негативно и няма да повлияе на финансовите резултати, тъй като в същото време ще отиде друга реклама.

По отношение на санкциите на Съединени американски щати против арбитър Андон Миталов, Симеонов отвърна: " Стига сме си измисляли, че България би трябвало да бъде ваксинирана от всевъзможни форми на корупция. България е като всяка друга страна – тези феномени би трябвало да бъдат ограничавани ". " Всичко ще бъде както би трябвало, само че минимум българите да се научат да гласоподават ", добави някогашният вицепремиер. И настоя прокуратурата да изиска от американското посолство на каква база е осъден арбитър Миталов. " Нека забележим каква е тази корупция, в която е взел участие – една ли е, две ли са, 10 ли са. Няма за какво да чакаме Херо Мустафа да изкара заек като магьосник ", сподели още Валери Симеонов и попита за какво не чакат публицистите Съединени американски щати да разгласи и корумпирани телевизионни водещи.

" Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков ", настоя Симеонов за образци за корупция. Попитан дали те не са се обърнали към прокуратурата, щом Цветомир Найденов им споделил за конфликта си с Божков, Симеонов призна, че не е ревизирал дали това е по този начин, само че знаел сигурно, че не са. За сметка на това той беше апострофиран от съдружие " Сини сърца ", съгласно което Васил Божков е понижил доста задълженията на " Левски ".

Защо Симеонов нападна и Министерство на околната среда и водите, когато беше запитан за новия си законопроект за ВЕЦ-овете - научете в този материал!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` за

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР