Да, светът на шоубизнеса има своите добри страни - парите,

...
Да, светът на шоубизнеса има своите добри страни - парите,
Коментари Харесай

6 звезди, които загърбиха Холивуд, за да влязат в политиката

Да, светът на шоубизнеса има своите положителни страни - парите, славата, празненствата. Но значително звезди вземат решение, че желаят по-съществено занятие в живота си и вземат решение да се пробват на политическата сцена. Някои - сполучливо, други - не толкоз. Ето от известните образци:

Актрисата Синтия Никсън , която изигра Миранда в " Сексът и градът ", се кандидатира за губернатор на щата Ню Йорк, само че за жалост не завоюва позицията.



Арнолд Шварценегер обаче бе дълготраен губернатор на Калифорния - от 2003 до 2011 година През по-голямата част от мандатите известността му бе висока, само че към края бе паднала до единствено 23%.



Роналд Рейгън бе 40-ият президент на Съединени американски щати, преди този момент - губернатор на Калифорния, а още по-преди - прочут артист.



Шърли Темпъл стартира актьорската си кариера като дете и до 12-годишна възраст има 43 кино лентата. Отказва се от киното на едвам 22 години и поема в друга посока. Опитва се да влезе в Конгреса, само че несполучливо. По-късно обаче става представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации. Била е и дипломат на Съединени американски щати в Гана и Чехословакия.



Клинт Истууд е освен артист и режисьор, а и... някогашен кмет. Той ръководи калифорнийското градче Кармел за един мандат през 80-те години на XX век.



Разбира се, не можем да пропуснем Доналд Тръмп. Макар главно да се занимава с бизнес, той също влезе в холивудските среди като водещ на риалити предаването " Стажантът ". А през днешния ден е президент на Съединени американски щати.



Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР