Да свързва жените, работещи зад камерата, с филмовите продуценти –

...
Да свързва жените, работещи зад камерата, с филмовите продуценти –
Коментари Харесай

Нова платформа ще търси работа на жените в киноиндустрията

Да свързва дамите, работещи зад камерата, с филмовите продуценти – с тази задача се нагърбва новата платформа Primetime. Сайтът започва публично в границите на фестивала в Кан, като все още в базата с данни попадат представителки на нежния пол с специалности като сценаристи, режисьори (на музикални видеа, кино драми и реклами), монтажисти и други

Не е явен точният брой дами, записали имената си в Primetime, само че все още платформата действа действително само на американския, британския и канадския пазар. За да се включат в редиците на уеб страницата пък дамите експерти би трябвало да имат най-малко три заглавия във филмографията си (според Imdb), заяви по време на конференция за продукта неговата основателка Виктория Емсли – актриса, взела участие в „ Даунтаун Аби “ и „ Теорията на всичко “.

В момента мъжете имат повече работа от дамите в промишлеността.

За да променим наклонността пред камерата, би трябвало да променим обстановката и зад камерата. Надяваме се да реализираме по-добра просвета на работа и по-добри практики при търсене на фрагменти „ бекстейдж “, изяснява Емсли. Тя добавя, че макар че все още Primetime може да се употребява гратис, както от продуценти, по този начин и от специалистките в сферата, то в бъдеще евентуално ще съществува платена версия на уеб страницата. Процент от облагите й пък ще бъдат предопределени за финансиране на филми, водени от дами.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР