Да стигнеш на финалите на ученическите игри по баскетбол, без

...
Да стигнеш на финалите на ученическите игри по баскетбол, без
Коментари Харесай

Училище без салон стигна финалите на републиканското

Да стигнеш на финалите на ученическите игри по баскетбол, без да имаш даже физкултурен салон, си е огромно достижение. За учителя по философия в Професионална гимназия по туризъм „ Асен Златаров ” Иван Ананиев и неговите ученици обаче очевидно няма невъзможни неща. След като преди време направи несломим отбор по диспути в профилираната гимназия, а след това изведе собствен ученик до номер 1 на олимпиадата по " Гражданско общество ", в този момент учителят по предопределение дружно със своя сътрудник с профил " Физическо образование " Цветан Златански жъне триумфи под баскетболните кошове.

От обич към спорта и отговорност към младежите към този момент 16 години той тренира отбора на някогашния ТОХ, който в миналото не се отличаваше с огромни достижения на ученическите игри. Сега двете селекции при момчетата /8.-10. клас и 11.-12.клас/ са чудовище за противниците си. Така, без да имат каквато и да било база, момчетата и двамата им ръководители ще показват Пловдив във финалите на ученическите игри във Варна от 6 до 10 юни.

Серията от триумфи на " дребния " отбор стартира на градското състезание, където станаха спечелили след триумф на финала против Руската гимназия. После на Областното момчетата на Ананиев и Златански се оправиха без проблеми с конкуренцията, с цел да стигнат до финалния стадий в морската столица, където ще са измежду най-хубавите 10 в тази възрастова група в България. При по-големите отборът на ПГТ " Асен Златаров " детронира в градската конкуренция абонираните за купата в предходните години младежи от Английската гимназия.

„ Ние сме неповторимо учебно заведение. Нямаме база, само че имаме дух. Затова сме с два тима на финалите. Преди републиканското няма къде да упражняваме. Затова апелирам другари да уредим някаква зала, с цел да проведем няколко занимания. Аз не съм мечтател, дори ми е жалост за изключително наивните. Но на мен това ми е работата.

Всеки преподавател би трябвало да прави нещо сходно. Да търси и да намира най-хубавото решение. Много хора се отхвърлят, тъй като е мъчно. Жертваш си времето, само че трудът си заслужава. Защото какво е преподавател без идея ”, пита Иван Ананиев.

Преподавателят дава благо и драго възпитаниците му да са на баскетболната площадка. Преди няколко дни с персоналния си Голф 3 отишъл до село Рогош да вземе двама от главните си играчи - братята Петър и Стоян Итови, с цел да поиграят на Младежкия център до Гребната с доброволци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР