Да сте под карантина у дома е златен шанс да

Да сте под карантина у дома е златен шанс да ...

По време на изолация: 6 съвета за силен имунитет и хубава фигура.

Да сте под карантина у дома е златен шанс да подобрите навиците си. Но макар да печелите допълнително време, което да посветите на себе си, това ви кара и да се изкушавате от всички вкусни закуски, които виждате в кухнята. Приемете, че тези седмици са период, в който трябва да преминете към по-здравословен начин на живот. Ето как точно да се случи това.
1. Водете си дневник
Записвайте всичко, което правите и хапвате през деня на лист хартия. Материализирането с мастило улеснява следването им. Планирането на график също увеличава мотивацията да останете здрави.
2. Изберете си тренировка
Ако се опитвате да отслабнете от дълго време, тогава използвайте извънредното положение, за да се погрижите за тази цел. Гарантираме ви, че не ви е необходимо да ходите на фитнес или да тичате в парка. Всичко, от което се нуждаете, е малко пространство, постелка и мотивация. В интернет има множество рутинни тренировки, които можете да изберете според вашата възраст и тип на тялото.
3. Избягвайте въглехидратите
Ако искате да останете здрави и със стабилен имунитет през този период, то тогава забравете за всички въглехидратни храни, които хората купуват в промишлени количества – боб, ориз и леща. Поглезете се с овесени ядки, яйца, спаначени спагети и много плодове и зеленчуци (вижте ТУК как да ги пазаруваме по време на коронавирус).

Източник: actualno.com