Да станем и да се приготвим сутрин понякога е трудно.

...
Да станем и да се приготвим сутрин понякога е трудно.
Коментари Харесай

Шест трика за сутрешната ви рутина, които пестят време

Да станем и да се приготвим заран от време на време е мъчно. От момента, в който чуем алармата, бързането стартира, с цел да имаме задоволително време и да можем да излезем в добър тип. Има ли обаче метод да забързаме процедурата по разкрасяване? Истината е, че има.

Прилагайки няколко трика по отношение на грима и прическата, е допустимо да спестим няколко минути.

Триковете за грим и прическа заран ни оказват помощ да сме постоянно добре изглеждащи. Поставянето на козметика върху лицето и оформянето на косата ни ще ни накара да се почувстваме по-привлекателни, ще увеличи настроението и увереността, както и ще ни държи готови за всевъзможни събития.

Дори и да би трябвало да забързате процеса, не забравяйте да наблегнете външния си тип и да се поглезите с рекомендациите, които представяме по-долу:

    1. Продуктите за лице преди душ

Добро решение е да поставите кремове, масла или каквито други артикули употребявате за лице преди да влезете в банята. По този метод те ще попият изцяло и ще приготвят кожата, с цел да може незабавно откакто излезете оттова, да започнете с процедурата по гримиране.

    2. Използвайте гъбички за нанасяне на грим

Гъбите за грим, известни като бюти блендери, са идеални за икономисване на време. Тези принадлежности безпроблемно се приспособяват към формата на кожата, осигурявайки естествена текстура.

Ако навлажнете бюти блендера, ще разнесете по-добре декор дьо тена, коректора или BB крема. С тях няма заплаха да нанесете повече артикул от нужното, а крайният резултат е отмерено подложен и нежно изглеждащ грим.

[gallery]12615[/gallery]  

  3. Спете с плитки в косата

Това е един превъзходен метод да спестите време от правене на прическа заран. Необходимо е предходната вечер да навлажните леко косата и да я наплетете в една или повече плитки (колкото повече са те, толкоз по-ситни ще са къдриците). На сутринта разплетете, срешете само благодарение на пръстите си и се насладете на естествени талази в косата.

    4.  Заменете червилото с емайл

Гланцът за устни добавя семплата и безупречна визия. Това е козметика, която не изисква толкоз точно нанасяне, колкото при червилото.

Ако желаете да добавите нотка цвят на устните, заложете на емайл с лека пигментация.

    5. Измийте косата си със изсъхнал шампоан

Сухият шампоан  е елементарен и ефикасен артикул. Представлява спрей, който всмуква мазнината в косата и я прави да наподобява прясно измита. Продава се във всяка една дрогерия и е превъзходен асистент за сутрините, когато косата ви е мръсна, само че нямате време да влезете да я измиете.

    6. Още една изгода от контуриращия артикул

Начин да спестите време от слагане на сенки за очи, е просто да употребявате контуриращия артикул за скули върху свивката на клепача.

По този метод ще наблегнете очите, спестявайки ненужно време.

Целта на триковете за грим и прическа е да спестите време заран, без да пренебрегвате персоналния си имидж, само че е значимо да изпълнявате препоръките с качествени артикули.

Това значи да не заменяте безвредната козметика с такава, която може да бъде риск за здравето на кожата и косата. Не изключвайте и значими стъпки, като нанасяне на слънцезащитен крем.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР