Да сравняваш себе си с другите е неминуемо, но все

...
Да сравняваш себе си с другите е неминуемо, но все
Коментари Харесай

4 неща, които ще спрат да ти се случват, когато спреш да се сравняваш с другите

Да сравняваш себе си с другите е неизбежно, само че въпреки всичко може да се избегне в някаква степен. Най-добре е да се опитаме да го избегнем, ето за какво:

Лесно е да бъдеш огромна риба в дребен аквариум. Сравнително атрактивна млада жена през 18 век е могла да мисли за себе си като за богиня, само че за положително или неприятно в наши дни сходна фикс идея за великолепие към този момент е невъзможна.

Мнозинството от нас към този момент гледат на себе си като на дребна риба в големия океан от хора. Ние в този момент виждаме повече от света в неговата човешка форма в сравнение с когато и да било. Накъдето и да се завъртим има доста риба – огромни и дребни акули и цаци, с които да се съпоставяме.

Няма нищо по-потискащо от това таман да откриеш малко убеденост в личните си благоприятни условия и гений, прелест и характерност и да „ налетиш “ на някой, който наподобява да има всичко, което имаш и ти, само че повече и по-добро.

След това са хората, на чието място ти не си и в никакъв случай не можеш да бъдеш.

Ти си тук след милиарди години битка за оцеляване посредством еволюция. Ти, във типа и формата, в които си, си си прокарал с воля пътя към съществуванието.

 Thinkstock

Неизбежно е в този свят на безпределно разнообразие никой да не може да се задържи на върха за дълго. Независимо дали си някой или никой, постоянно ще има някой по-добър от теб. Това е смазващо просветление, в случай че гледаш на личните си полезности, измервайки ги посредством другите.

Завистта води към ненавист освен това двупосочна – към този, който ти скапва щастието и към теб, тъй като усещаш, че губиш в сравнението.

Ако започнеш да мислиш за израз на личната си характерност, която никой различен не би могъл да има, тогава ще спреш да страдаш излишно.

1. Престани да изпитваш неустановеност и злоба

Когато харесваш двама музиканти, без значение дали са сходни или изцяло разнообразни, ти не ги сравняваш, не избираш най-хубавия от тях и не отхвърляш другия. Ти искаш разнообразието. Двамата са еднообразно скъпи за теб по техен си личен метод. Защо би трябвало да причиняваш това на себе си? Защо би трябвало да мислиш за себе си като за неподобаващ, до момента в който различен е заслужен?

2. Спри да бъдеш неясно сходство на някой различен

Когато престанеш да бъдеш пандизчия в света на страничния искра, който другите имат и да се чувстваш надвит при всеки ход, ще започнеш да изразяваш себе си по по-автентичен метод. Ти си нещо неповторимо. Най-доброто, което можеш да направиш е да го схванеш. Тогава ще спреш да си губиш времето в размишления какво не ти доближава спрямо другите. Започни да разбираш, какво можеш да предложиш единствено ти. Не се оставяй да бъдеш воден(а) от медиите, които те карат да се обличаш като Х, да имаш устни като Y и така нататък

 Thinkstock

3. Откажи се от изкуствените връзки

Всички сме наясно, че усетът за музика, литература, храна и така нататък е нещо безпределно субективно. Тези, които те харесват, ще те харесват повече, когато си себе си. Имитацията може да даде краткосрочни облаги, само че дълбоките взаимоотношения са основани на авгентичен израз на това, което си в реалност.

Естествено, би трябвало да се стремиш вадиш на напред във времето най-хубавата версия на себе си. Никога не се поддавай на изкушението да бъдеш себе си до степен, в която това ти пречи да се развиваш. Връзките се базират и на надълбоко почитание към характерността на другия. Най-важното е, че когато се опитваш да бъдеш най-хубавата версия на себе си, вместо да имитираш версията на някой различен, имаш по-добри шансове за същинска, удовлетворяваща връзка.

4. Престани да влизаш в клопката на илюзиите за другите

Дори да не можеш да изпитваш съчувствие към тези, които смяташ, че са по-добри от теб, би трябвало да си сигурен, че всеки страда по личен метод. Дори най-благословените, най-надарените измежду нас страдат от същите усеща на неустановеност и малоценност като останалите.

 Thinkstock

Не се заблуждавай от личните си илюзии за щастието на другите и не ги превъзнасяй в мозъка си. Хората нормално крият своите премеждия, не ги вадят на показ. Често искрено се лъжем едни други по какъв начин в действителност се усещаме.

Никой не желае другите да видят нещата, които го карат да се усеща нерешителен.

В последна сметка махни си погледа от нещата, които стават вляво или вдясно от теб. Вдигни си очите напред към това, което ти можеш да направиш в личното си пътешестване през живота. Ще се чувстваш по-добре, това е заричане.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР