Да спре финансирането на ремонта на площад Св.Александър Невски и

...
Да спре финансирането на ремонта на площад Св.Александър Невски и
Коментари Харесай

Борис Бонев: Общината да спре "козметичните" ремонти за 121 млн. лв. и да помогне на малкия бизнес

Да спре финансирането на ремонта на площад " Св.Александър Невски " и на Борисовата градина на обща стойност над 40 милиона лв., както и на още " козметични " планове, приканва гражданската органиация " Спаси София ".

Целта е средствата да се насочат единствено към значими инфраструктурни обекти като доизграждането на бул. " Тодор Каблешков ", пробива на бул. " Копенхаген ", ремонта на булевардите " Сливница ", " Цар Борис Трети " и " Рожен ". Те са нужни за подвижността и свързаността в града.

Сега е моментът за реформиране на основни браншове, счита Бонев

Столичната община би трябвало да предприеме незабавни ограничения за подкрепяне на най-засегнатите от възбраните поради здравната рецесия - това е дребният бизнес, отбелязва Борис Бонев в обществените мрежи.

Сега е моментът да се подготвим и да насочим напъните ни към реформиране на основни браншове, които да ни създадат по-конкурентни в бъдеще. Време е и дружно като общество да търсим решенията на общите ни проблеми, приканва той.

Бонев предлага да се спестят общо 121.92 милиона лв. посредством прекъсване на планувани поправки и възобновяване на паркове, модернизиране на остарели метровлакове и други, които не са незабавни за момента.

Да се усили бюджетът на общинските проектантски звена

Да се усилят бюджетите на проектантските бюра на общината - " Софияпроект " и " Софпроект " с 3.5 милиона лв.. Задачата е техните екипи да поемат планирането на общинските планове, с което ще се спестят 2.5 милиона лв. от заплащане на външни проектанти.

Общината да допусне дребния бизнес до публичните поръчки

Да се вкара незабавно 10% отстъпка за платени локални налози и такси до 30 април, както и опция за разсроченото им заплащане на 4 вноски.

Да се освободят от заплащане на тротоарно право до края на 2020 година търговците и ресторантьорския бизнес, както и опрощаване на разноските на наематели на сергии и павилиони, които са спрели активността си, поради възбраните, наложени от изключителното състояние.

Да се усили бюджета на Общинския гаранционен фонд с 8 милиона лв., с цел да се вкара нов инструмент за поддръжка на дребния бизнес. Също по този начин опрощаване на наема на общински парцели, които се употребяват от хора, чиято активност е спряна поради възбраната на здравния министър.

За включване на дребния бизнес в публичните поръчки, които разпорежда Столичната община, Борис Бонев предлага да се трансформират условията за присъединяване в тях.

" Трябва да започва стратегия за мониторинг на бизнеса в София, с цел да се откриват в точния момент изменящите се потребности ", предлага той, като показва и ограничения за подкрепяне на туристическия и културния отрасъл с даване на безвъзмездни общински зали за театрални и образни изяви.

*Снимка: Цветелина Белутова, https://www.dnevnik.bg/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР