Да спазват правилата или ще бъдат наказани, заяви КомисиятаАко няма

...
Да спазват правилата или ще бъдат наказани, заяви КомисиятаАко няма
Коментари Харесай

Брюксел с ултиматум към Facebook и Twitter

Да съблюдават разпоредбите или ще бъдат осъдени, съобщи Комисията

Ако няма напредък в политиките на Фейсбук и Twitter по отношение на потребителите в Европа, ще последват наказания, предизвестиха от Комисията

Европейската комисия ще наложи наказания на Фейсбук и Twitter, в случай че до края на годината двете обществени мрежи не приведат своята активност в сходство с условията за отбрана на правата на потребителите в Европейски Съюз, заяви Ройтерс.

Фейсбук и Twitter попаднаха под прицела на регулаторите, поради преобладаващото си състояние, нарушавания на разпоредбите на конкуренцията и повърхностно отношение към въпроси, свързани с конфиденциалността на потребителите.

По думите на Вера Йоурова, комисар по въпросите на правораздаването, потребителите и равнопоставеността сред половете, към този момент седем месеца, откогато Фейсбук и Twitter бяха подканени да приведат своите потребителски съглашения в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз, те към момента не са решили изцяло този въпрос.
още по тематиката
Ако няма напредък, ще последват наказания, предизвести Йоурова. „ Това е напълно ясно. Не можем постоянно да водим договаряния, би трябвало да забележим резултати “, споделя тя. Евентуални наказания ще бъдат въведени от националните органи на страните-членки на Европейски Съюз.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР