Да сме по-толерантни на пътя и да се съобразяваме с

...
Да сме по-толерантни на пътя и да се съобразяваме с
Коментари Харесай

Министър Маринов призова за повече толерантност на пътя


Да сме по-толерантни на пътя и да се съобразяваме с изискванията, прикани министърът на вътрешните работи Младен Маринов след панихидата за починали при пътнотранспортни катастрофи. По мотив Световния за възпоменание на жертвите на пътя, такива панихиди бяха отслужени във всички храмове в страната.

Министър Младен Маринов добави, че се вземат спомагателни ограничения от институциите, които дават позитивен резултат, само че е доста значимо хората да осъзнаят, че от държанието им на пътя зависи и техния личен живот, както и на останалите участници в придвижването.

„ Днес е ден, в който прекланяме глави пред жертвите на пътно-транспортни катастрофи, само че би трябвало да се мисли и за живите, на които всекидневно им се постанова да пътуват “, сподели министърът.

Според Маринов инспекциите на пътя и затегнатият надзор дават резултат, тъй като има спад на броя на леките и тежките пътнотранспортните катастрофи спрямо предходната година, както и на ранените при ПТП.

По думите му доста тежък е бил отминалият октомври, тъй като е имало доста пътнотранспортни катастрофи на разнообразни места, някои от които с доста починали. Не всички фактори, които влияят на тази конюнктура, могат да бъдат повлияни, тъй че да има фрапантно понижение на починалите, уточни още той.

Методите и ограниченията, които прилагаме, не са задоволителни, в случай че всеки един участник в придвижването не осъзнае, че би трябвало да е деликатен и да е търпелив, сподели министърът. Той уточни, че пет или 10 минути по-рано идване може да коства човешки живот.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи

Според министъра хората незадоволително осъзнават това, че тяхното държание на пътя с изключение на техния живот може да заплаши и живота на останалите участници в придвижването.

Министърът уточни, че водачите без книжки са проблем, само че не са главният проблем, който статистиката регистрира. Отчитаме породени пътнотранспортни катастрофи от правоспособни хора, огромна част от които сега на настъпване на произшествието не са използвали алкохол или наркотични субстанции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР