Да, сиренето е богато на хранителни вещества и вкусно, но

...
Да, сиренето е богато на хранителни вещества и вкусно, но
Коментари Харесай

Колко полезно е сиренето?


Да, сиренето е богато на хранителни субстанции и вкусно, само че е по-добре да се употребява в умерени количества. То съдържа потребни субстанции, като калций и протеин, както и витамин B12 и цинк.

Диетологът в Academy of Nutrition and Dietetics- Кели Притчет, разяснява, че продуктът има високо наличие на калории , които елементарно могат да се натрупат в организма.

Мекото, наричано още неузряло или прясно сирене, съдържа по-малко калории, в съпоставено с твърдото.

Сиренето има и високо наличие на наситени мазнини, за които е известно, че покачват холестерола . Всъщност, е един от най-големите източници на наситени мазнини в диетите.

Някои изследвания (подкрепени от датската лаборатория за млечни продукти) демонстрират, че високомаслените сирена не въздействат толкоз негативно върху холестерола, както се чака въз основа на наличието на наситени мазнини. Специалистите нямат прецизен отговор за какво това е по този начин, само че допускат, че е обвързвано с други хранителни субстанции в състава му, които трансформират усвояването от организма.

Изварата съдържа минимум количество мазнини – 1,7гр, Рикотата – 8гр, Моцарелата – 11гр, а Фетата – 15гр. Пармезанът и Чедърът са с най-високо наличие на мазнини, надлежно със 17гр. и 21гр.

Свързани публикации.. Козе сирене - с какво превъзхожда останалите? 0 Яжте сирене за мощен имунитет, кости и зъби 0 Укрепете имунитета със сирене 0

В случай, че не желаеме да покачваме равнищата си на холестерол е по-добре да консумираме по-меки сирена, като моцарела.Твърдите сирена, като Чедър, пък са по-полезни за зъбите . Освен калций и други минерали, които извличаме, консумирането на твърдо сирене генерира слюнка, което оказва помощ да се понижи киселинността в устата и понижава склонността към формиране на кариеси.

Консумирането на млечни артикули е от жизненоважно значение и за поддържането на костите здрави , защото калцият е градивният детайл на костната тъкан. Възрастните - до 50 години се нуждаят от 1000 мг калций на ден. След 51години потребността от него при дамите се повишава на 1 200 мг. Същото количество е належащо за мъжете след 71 години.

Ограничаването на порциите е значимо за поддържане на равнищата на натрий под надзор . Особено при по-високомаслените сирена.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР