Да си учител вече не е лесно - технологии, иновативни

...
Да си учител вече не е лесно - технологии, иновативни
Коментари Харесай

Искат от Добрия старец снимки от Северния полюс

Да си преподавател към този момент не е елементарно - технологии, новаторски способи, учене през целия живот, атестации на всеки 4 години… Същите спомагателни квалификации май ще би трябвало да минава и Дядо Коледа, с цел да е в крайник с децата от новото време - най-малкото с цел да е в час какво значи комплект за изобразяване с 3D очила, робокуче, „ Майнкрафт ” и „ Нинджаго ”. Освен със описи с мечтаните съвременни играчки, писмата на хлапетата до Добрия дъртак тази година са цялостни и с провокации. По традиция „ Български пощи ” АД ги събира, преброжда, избира най-интересните като наличие и оформление, награждава създателите им. А всички получават личен отговор от Лапландия.

Преди да прати своето обръщение до 10-годишната Габриела Въткова от ОУ „ Душо Хаджидеков ”, Белобрадият дъртак обаче би трябвало в допълнение да се потруди. Момичето му изяснява, че доста желае да види Северния полюс. Но тъй като няма по какъв начин, ще е по-лесно Дядо Коледа да го снима и да прати фотоси. Не прецизира дали по вайбър или в плик. Но с изключение на тях четвъртокласничката ще чака и кученце. Със сестра Дари имат четири домашни любимци - две костенурки, едно зайче и коте. „ Но мнооооого желая да се грижа и за кученце ”, твърди авторката, която върви на британски, конна езда и плуване.

Подготваче от последна група в детската градина пък е диктувало: „ И тази година ти пиша писмо благодарение на мама. Но не какво да е, а доста хубаво писмо.

И ти изпращам обич от сърцето си

Искам подарък, само че и любовта ти към мен ме прави щастлива. Защото най-големите дарове са в твоето сърце. Когато ти идваш, блествам от наслада. Знам, че си доста непретенциозен. Затова ще ти дам доста хубаво нещо. В плика ще ти сложа едно сърчице. Виж го и намерения обичам ли те, или не. Това е елементарен въпрос! ”, реди 6-годишното момиче. Пунктир с алена писалка води до залепено в бялото поле в профил алено сърце. След като разказва изискването на загадката си, дребната известява Дядо Коледа, че следващата година ще е първолаче, ще научи всички букви и тогава към този момент ще му написа сама. Засега персонално е изписала единствено обръщението и подписа най-после. Но пък си направила сама плика, върху който е нарисувала потънала в преспи къщурка, и накъдрила със специфична ножичка ръба на писмото. То пък е украсено с елхи, дарове и бастунчета.

Лиана, като по-голяма, е поела задачата да напише писмото от нейно име и това на брат. И без преиначаване стартира: „ Знам, че тази година не бяхме доста послушни. Но ти, в случай че искаш, отново може да ни донесеш подарък. За Крис - разтягаща се змия и раница, а в градината - комплект за кристали. А за мен - в случай че щеш! ”. След като е отрязала Дядо Коледа, Лиана е решила да си остави малка врата и е добавила забележка:

„ за всеки случай: 3D комплект за маникюр ”.

Има и още една вметка, маркирана като „ загадка ”. Тя е с поръчките за родителите - парфюм за майката и нови слушалки за бащата.

Влади от 3. А почва бойко: „ Мисля, че тази година бях доста дисциплиниран ”. Но бързо прецизира: „ Е, имаше и някои издънки, само че като изключим това, бях добре ”. Иска за Коледа преносим компютър. Има още да наваксва с правописа и някой вкъщи е употребявал писмото за урок, тъй като е отбелязал и поправил грешките като в контролно.

Лазар Пиронков пък дава обещание да стане първенец на класа, само че в задатък желае истинска въдица с макара. „ Ролери. Хо-хо-хо… ”, написа до рисунката на снежен човек в писмото на Наско. А Искра е поръчала настрана по три подаръка на Дядо Коледа и на Дядо Мраз.

Други се раздират сред това, което желаят, и възбраните вкъщи

Един подобен дребен създател е написал: „ Скъпи Дядо Коледа, първо да ти кажа здравей! Аз доста се веселя, че ще ме посетиш. Искам коте, само че ти не може да ми го донесеш. Но те апелирам най-малко да убедиш мама и тате ”. Следва лист от 5 разновидността на дарове и напътствието Добрият дъртак самичък да подбере подобаващото. Котето отново попада под номер 2, като в скоби още веднъж е конкретизирано „ в случай че може ”.

С присъщите усърдно изписани ръкописни букви на първолаче Мими си е поръчала момичешко лего. Ива и Стефан желаят пижами, само че не просто някакви. А с Калинката и Черния котарак за нея и със Спондж Боб за него. Отдолу са нарисували елха с дарове.

Признавайки, че са „ правили магарийки ”, децата желаят още плюшена нимфа, детски телефон с копчета, кукла с биберон, таблет, огледало с червило, лък със стрели, игри като „ Зомбита против растения ” и „ Лего отмъстителите ” и " рокля като на госпожа Даниела ". Пращат инструкции в кой уебсайт да влезе Дядо Коледа, с цел да види модела, споделя Диана Ранчева от „ Български пощи ” в Пловдив. Момичетата желаят комплекти за гримове и прически, момчетата - екипи и топки с подпис на Меси или Роналдо. Книги и енциклопедии също са мечтан подарък.

Тази година няма толкоз „ обществени ” писма, споделя Ранчева. Миналата зима тя и сътрудниците бяха затрупани от послания от деца, които се борят с тежки заболявания, молят разведени родители да се съберат или баща гурбетчия да се върне вкъщи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР