Да си учител и не просто да забогатееш, но да

...
Да си учител и не просто да забогатееш, но да
Коментари Харесай

Учителят по математика, станал милиардер от частни уроци

Да си преподавател и не просто да забогатееш, само че да станеш милиардер от частни уроци може да наподобява невероятно на нашите ширини, само че в Китай е изцяло реалистично. И доказателство за това е благосъстоянието на Лиу Ячао.

Главният действен шеф на локалната компания TAL Education Group, която е основана в Пекин и стои зад школа за частни уроци за възпитаници, е вторият човек от сдружението, станал милиардер след двойния скок в цената на акциите през последната година, написа Bloomberg.

И това не е сулчайно, като се има поради, че китайските родители влагат приблизително по 42 892 хиляди $ годишно в образованието на децата си, а 93% от тях заплащат за частни уроци, демонстрира отчет на HSBC.

Търсенто на такива услуги е изстреляло пазарната капитализация на TAL в Космоса до 21,1 милиарда $ или с 46% повече от тази на главния им съперник New Oriental Education & Technology.

Лиу е първият преподавател по математика, включил се към екипа на компанията преди години.

През 2005 година той става шеф на подразделението за главно обучение преди да заеме постът на действен шеф. Лиу има 4,5% от акциите на сдружението, изчислявани в този момент на 1 милиард $.

Другият милиардер в компанията е създателят Дзан Банджин. От TAL обаче отхвърлят да посочат какво тъкмо благосъстояние има той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР