Да си спазим думата, Николай Денков да си подаде оставката,

...
Да си спазим думата, Николай Денков да си подаде оставката,
Коментари Харесай

Петков: Да си спазим думата, Денков да си подаде оставката, Мария Габриел да стане премиер, да направим реални прозрачни процеси

" Да си спазим думата, Николай Денков да си подаде оставката, Мария Габриел да стане министър председател, да създадем действителни транспарантни процеси, тъй че регулаторите в действителност да проработят и да не заобикаляме тематиките за службите ". Това сподели в Пловдив съпредседателят на политическа партия „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков в отговор на въпрос на публицисти по какъв начин би трябвало да се случи ротацията в държавното управление.

Петков уточни, че поддържа премиера Николай Денков в решението му да подаде оставка на 6 март.

" Точно по този начин се прави, а не да се чудиш за нов модел и по какъв начин да го извъртиш, разяснява той. По думите му прекомерно доста се приказва за позиции, " а същинският въпрос е какво желаеме да случим в идващите девет месеца като действителни дейности и промени ".

Според него би трябвало да има действително съгласие ще има ли същинска промяна в структурите, които не са реформирани с години като регулаторите и правосъдната власт.

" Реформа в службите, в регулаторите, транспарантен развой, продължение на главните цели на България и държавно управление, което дава опцията това да продължи ", добави той.

По думите му колкото по-малко промени се вършат в държавното управление, толкоз по-малко стрес ще има в обществото.

" Когато решим огромните въпроси, кадровите въпроси следват ", добави съпредседателят на Политическа партия в отговор на въпроса кой ще бъде външен министър на България.

Кирил Петков разяснява и изказванията на Делян Добрев, че " Продължаваме Промяната " е финансирала режима на Путин с повече от 10 милиарда лева за интервал от две години.

" Всички знаем, че когато стартира войната, нямахме никакви други благоприятни условия за доставки с изключение на " Лукойл " и в този момент направихме по този начин, че да спрем дерогацията в равномерен интервал, с цел да не се усетят цените ", сподели Петков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР