Да си принтираш къща и да заживееш в нея. Това

...
Да си принтираш къща и да заживееш в нея. Това
Коментари Харесай

България ще е домакин на първата 3D конференция на Балканите

Да си отпечатваш къща и да заживееш в нея. Това не е сюжет от книга или филм, а изцяло действителна история. С помощта на 3D принтер можем да създадем съвсем всичко - от бижута до автомобилни елементи. България ще бъде хазаин на първата конференция на Балканите по тази тематика. Следващият репортаж демонстрира какво могат технологиите и по какъв начин да ги използваме в всекидневието си.

Технологиите не познавали граници. Това изречение е на прага на клишето, само че не го прекрачва. Защото приказва с човешки истории. Като тази на татко в Словения, който основава протези за сина си, роден с диагноза церебрална парализа. Изработва ги самичък - благодарение на 3D принтер. Технология, която съществува и в България.

Боян Пехливанов: Чрез сканиране на съответната част от тялото можем да създадем персонализирана протеза и инплант за пациента.
И освен. Можем да отпечатваме палачинки, обувки, мебели, цигулка и всичко, което въображението ни измисли. И в случай че е нелегално да печатаме пари, то с тази технология най-малко можем да си ги спестим.

Боян Пехливанов: Дръжката на колата ми се счупи и имах опция да си купя целия механизъм, който коства много по-скъпо или просто да си отпечатвам една приставка за дръжката на кола.
Можем да си отпечатваме и къща. В такава към този момент живеят американци в Тексас. Построена за по-малко от два дни. За по-малко от 4000 $. За тези и други благоприятни условия ще приказва първата Балканска конференция за 3D принтирането. Мястото е в София. От 3-ти до 6-ти октомври. И в случай че конференция е скучна дума, то уредниците на събитието ни дават обещание друга. Работилница.

- Това е доста по-лесен метод учениците да си показват, освен да видят нарисувано тази скица на слънчевата система, а да я видят в деяние.
И да не помнят границите и клишетата. Защото с изключение на всичко очевидно и материално, технологиите през днешния ден основават Надежда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР