Да си поръчаш канабис в Лос Анджелис вече е по-лесно

...
Да си поръчаш канабис в Лос Анджелис вече е по-лесно
Коментари Харесай

Приложение в САЩ доставя марихуана по домовете

Да си поръчаш канабис в Лос Анджелис към този момент е по-лесно от това да си извикаш такси, споделя Би Би Си.

След като през януари предходната година Калифорния легализира марихуаната за забавление, на пазара се появиха голям брой дребни компании, които се занимават с продажбата й.

Такова е и приложението Eaze, което разрешава на хората да си изберат желан тип канабис, да платят и да изчакат доставката до дома. Първоначално платформата беше употребена за дистрибуция на марихуана за медицински цели, за което беше нужна рецепта.

Към сегашния миг 10 щата са узаконили използването на канабис за забавление, а 33 от 50 са легализирали потреблението му с лечебна цел.

" И преди легализацията, хората обичаха да употребяват с другари и си имаха човек, който да им доставя. Сега доста хора се усещат по-комфортно да излязат от сянката и да заявят, че и те използват канабис ", споделя Шийна Ширави, шеф на връзките в Eaze.

Ширави разяснява, че 80% от потребителите на Eaze декларират, че купуват марихуаната, с цел да бъдат по-спокойни и че това оказва помощ на здравето им.

Според Ширави потреблението на марихуана ще помогне и на рецесията в Съединени американски щати, обвързвана с все по-честата приложимост на болкоуспокояващи медикаменти от популацията.

" Канабисът е голям инструмент, който липсва в инструментариума на болкоуспокояващите средства. Той не е сребърен патрон, само че несъмнено би трябвало да се му се даде късмет поради стотиците хиляди смъртни случаи от други опиати ", споделя тя.

Не всички за уверени, че легализирането на марихуаната е вярна стъпка.

Лекари от Съединени американски щати и Канада разясняват, че би трябвало да има нерешителност във връзка с използването на веществото, тъй като то води до пристрастяване и има неприятни резултати върху мозъка, изключително на младежите.

Д-р Ромина Мизрахи, доктор в канадски център за наркомании и психологично здраве, е направила доста проучвания във връзка с връзката сред използването на канабис и психозата. Тя счита, че е доста рисково да се пуши марихуана на възраст под 25 години.

„ Употребяването на опиат преди 16 годишна възраст, води до доста висок риск от душевен проблеми в бъдеще “, споделя доктор Мизрахи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР